Populer Bilim Kıyamet 2036 yılında kopabilir!

Kıyamet 2036 yılında kopabilir!

26.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meteorların dünyaya çarpmasını engellemek için çalışan bilim adamları 'Filmlere inanıp onları vurursanız, felaket olur' dedi. Uzmanlara göre, tek çözüm 'rotayı değiştirmek'

Kıyamet 2036 yılında kopabilir
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyayı olası bir meteor çarpmasından 'filmlerdeki gibi' kurtarma çabalarının yarardan çok zarara neden olacağını düşünen bilim adamları, asteroidleri parçalamak yerine, rotasını değiştirecek araçların geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Dünya çevresinde bir kenti yok etme kapasitesine sahip 100 bine yakın meteor olduğunu belirten bilim adamları, "Bunlardan biri dünyaya çarparsa, çarptığı bölge haritadan silinebilir ve dev tsunamiler meydana gelebilir" diyor.

Haberin Devamı
Meteorları vurmak felaket olur

ABD'DE düzenlenecek olan "Gezegeni Savunma Konferansı"nda, dünyanın, bir meteor çarpmasından "Armageddon" gibi filmlerde anlatılan "nükleer bir bombayla meteorun parçalanması yöntemiyle" kurtarılamayacağı belirtilecek. Konferansa katılacak olan 200 bilim adamı arasında yer alan Glasgow Üniversitesi'nden Gianmarco Radice, "Nükleer bir patlama onun parçalara ayrılmasına neden olur. Büyük bir meteorunuz yerine, büyük 5 meteorunuz olur" dedi.

2004'ten keşfedilen 45 milyon ton ağırlığındaki Apophis meteorunun 2029'da dünyanın 35 bin kilometre yakınından geçeği, 2036'da da dünyaya çarpabileceği belirtiliyor. Meteorların rotasını değiştirecek araçların geliştirilmesi için hazırlanan planlar, gelecek ay düzenlenecek bir konferansta masaya yatırılacak.