Populer Bilim Klimanın Sağlığımıza Faydaları

Klimanın Sağlığımıza Faydaları

27.07.2012 - 17:17 | Son Güncellenme:

Klimaların sağlık açısından büyük faydaları olduğu bilimsel otoriteler tarafından da açıklanmaktadır. Özellikle yaşlılara, kalp, tansiyon, şeker ve astım rahatsızlığı olan insanlara yeterli konforu sunduğu için klima kullanılması tavsiye edilmektedir.

Klimanın Sağlığımıza Faydaları

Yaşanılan ortamların 20-270C sıcaklık ve %40-60 bağıl nemde tutulması, insan sağlığı açısından ideal koşulları oluşturduğu gibi, yaşam kalitesini ve çalışma performansını artırmakta olduğu dünyada kabul edilmiştir.

Haberin Devamı



Nem oranının özellikle yaz aylarında fazla olması aşırı terleme, su kaybı ve strese sebep olmaktadır. Nemin ideal şartlara (%40-%60 arasına) düşürülmesi, konforlu ve daha sağlıklı bir ortam oluşturmaktadır.

Klimalardaki çeşitli filtreleme sistemleri ile de toz, polen, mikrop, küf, sigara dumanı, kötü koku gibi birçok sağlığa zararlı etken havadan ayrıştırılarak sağlıklı yaşam ortamları yaratılmaktadır. Yaşadığımız ofis, konut gibi yerlerde bunu sağlamanın en doğru yolu klima cihazı kullanmaktır.

Klimanın sağlığa olan faydalarından yararlanılması; klima kullanımında filtre temizliği, periyodik sezon bakımlarının yaptırılması, sıcaklık ve nem seviyelerinde önerilen değerlere dikkat edilmesi ile kolaylıkla mümkündür. Bunlar yapıldığında cihazın ömrü de uzar.

Klima alımı sırasında kapasite seçimleri ile montajın yapılacağı yer doğru seçilmeli ve yetkili uzman servisler tercih edilmelidir.