Teknoloji Konami ve Maradona arasındaki olay tatlıya bağlandı

Konami ve Maradona arasındaki olay tatlıya bağlandı

09.05.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

Kısa süre önce Konami ve Maradona arasında lisans sorunları yüzünden mahkemeye kadar giden olay, bir şekilde tatlıya bağlandı.

Konami ve Maradona arasındaki olay tatlıya bağlandı

Arjantin'in efsane isimlerinden efsane Diego Armando Maradona, Konami’nin iznini almadan kendi benzerliğinde ve isminde bir karakter yaratıldığı için firmaya dava açmıştı. Maradona’nın imajı, hem şimdiki hem de eski profesyonel oyunculardan oluşan myClub modunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Maradona, resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Dün Japon şirket Konami’nin resmimi PES 2017 için kullandığını duydum. Avukatım Matias Morla, ilgili yasal işlemleri başlatacak, umarım bu bir aldatmaca değildir." demişti. Konami de Tokyo'daki merkezinden şu açıklamayı yapmıştı: "Şu sıralar Winning Eleven 2017 (PES 2017)'de bir oyuncuyu izinsiz kullandığımız yönünde pek çok haber var. Fakat şirketimiz bu oyuncuyu sözleşmedeki lisans temellerine uygun şekilde kullanmıştır." Bunların ardından ise Konami'nin önde gelen isimlerinden Takayuki Kubo, ilk uçakla Arjantin'e giderek Maradona'yla birebir görüşmelerde bulunmuştu.

Sonunda Konami ve Maradona arasındaki olay tatlıya bağlandığı açıklandı. Konami, Maradona ile yaptığı sözleşme sonucunda 2020'ye kadar bu ismin tüm lisans haklarına sahip oldu. Öte yandan bu yıl sonunda satışa sunulması beklenen PES 2018'in kapağında Maradona’nın olabileceği dile getirildi.