Teknoloji Haberleri Kulaklığınızı Kulak Ardı Etmeyin

Kulaklığınızı Kulak Ardı Etmeyin

30.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kulaklık alırken aklınızda bulunması gereken önemli ayrıntılar var.

Kulaklığınızı Kulak Ardı Etmeyin
Kulakiçi Modeller

Önerilen Modeller: Sony MDR-EX23LP, Sennheiser MX55

Haberin Devamı
Kulakiçi modeller adından da anlaşılacağı üzere kulak içine oturan küçük hoparlörlerdir. Boyutları sayesinde taşınabilir olmaları, mp3, CD-DVD çalıcı ya da dizüstü bilgisayarlar için ideal bir çözüm oluşturuyor.

Kulakiçi modellerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus kulağa düzgünce oturmasıdır eğer uygun şekilde kullanılmaz ise zararlı olabilirler. Üst seviye kaliteli modeller yumuşak lastik kaplamalara sahiptir bu sayede kulağa tam oturarak rahat bir kullanım sağlar. Bu kaplamalar aynı zamanda havayı da hapsederek dengeli bir dinleyiş sağlar. Çoğu modelde bu kaplamalar değiştirilebilir olur farklı büyüklüklerde kullanıcının kullanımına sunulur, değiştirilebilir olması hijyenik açıdan da avantaj sağlar. Küçük oluşları taşınabilir olma avantajı sağlarken tüm ses frekanslarını yansıtamama gibi bir dezevantajı da beraberinde getiriyorlar.

Kulaklık ve Mikrofon Setleri

Önerilen Modeller: Sennheiser PXC450, Bose QuiteComfort 2.0, Phillips HP850

Haberin Devamı
En konforlu kulaklıklar bu kategoride yer alır. Bu modellerin hoparlörleri oldukça büyüktür ve dış kulağı tamamen kaplayan yumuşak kaplamalar bulunmaktadır. Bas sesleri oldukça iyi verebilen bu modeller büyük oldukları için aktif ses kesme teknikleri ile dışarıdan gelen sesi büyük oranda yalıtmaktadır.

Büyük olmaları üretebildikleri ses frekanslarının genişliği açısında iyiyken taşınabilirlik açısından dezavantaj yaratmaktadır. Ayrıca nemli ortamlarda hijyen açısından sorunlar oluşturmaktadır. Üreticilerin çoğu yıkanabilir parçalar ve ya gerçek yumuşak deri kullanarak bu tür sorunları gidermeye çalışmaktadır.

Profesyonel Modeller

Önerilen Modeller: Blue's SLR-870MV, Labtec Stereo 332, Plantronics .Audio 310

Mikrofon ve kulaklık bir arada olan setler, chat, Skype veya VoIP kullanıcıları ve profosyenel oyuncular tarafından tercih ediliyor. Böyle bir set'te dikkat edilmesi gereken ilk husus mikrofonun hareket ettirilebilir olup istenilen şekilde ayarlanmaya müsait olmasıdır. Kablo üzerinde yer alan ses ayarlama ve sesi anlık kesme-açma tuşları ikinci aranması gereken özelliktir.

Kaliteli modeller gürültü azaltma fonksiyonuna sahip olmaktadır bu da speech-recognition yapan yazılımlar için önemli olmaktadır. VoIP uygulamaları için özellikle tek hoparlöre sahip modeller diğer kulağın serbest kalmasını sağladığı için tercih edilebilir olmaktadır.

Bazı modellerde ise mikrofon ayrık olarak istenilen herhangi bir yerde konuşlandırılabilmektedir.