Populer Bilim Küresel ısınma korkutuyor!..

Küresel ısınma korkutuyor!..

31.01.2006 - 18:26 | Son Güncellenme:

Avustralyalı bilimadamlarının araştırmalarına göre, küresel ısınma sonucunda Himalayalar ve Grönland’daki buzul erimelerinden ötürü deniz seviyesi, bu yüzyılın sonunda 28 ile 34 santimetre arasında yükselecek

Küresel ısınma korkutuyor..

Avustralya hükümetinin merkezi araştırma kuruluşu "Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization"dan John Church, yaptıkları çalışmayla ilgili açıklamasında, bu gelişmeye paralel olarak, seller ve kıyı erozyonunda da artışlar olacağını belirtti. Church, seller ve fırtınalardan özellikle, deniz seviyesine yakın düzeydeki bölgelerin ve ada ülkelerin etkileneceğini belirtti.

Atmosfere salınan sera gazlarının, yüzyılın ortasında yüzde 50 azaltılmış olması gerektiğini belirten Church, "Bu yapılamazsa, iklimsel değişiklik giderek artan bir şiddette devam edecek" dedi. Durumun "çok acil" olduğunu kaydeden Church, hükümetleri, önlem almaya davet etti.

Deniz seviyesindeki yükselmeyi izleyen "Global Coral Reef Monitoring Network" adlı kuruluştan Clive Wilkinson da "çalışma sonucunda elde edilen bulguların, kendilerinin elde ettikleri verilerle paralellik taşıdığını" belirtti.