Teknoloji Küresel ısınma sonucu boğucu sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Küresel ısınma sonucu boğucu sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

05.07.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Küresel ısı dalgası Kuzey yarım kürenin çoğunda uzanıyor. Montreal, Motherwell, Glasgow ve daha fazla yer rekor kıran yüksek sıcaklıklar yaşıyor. Fransa, 21 bölgede hava durumu uyarıları yayınladı. Isı dalgalarının dağılımı, suçlu olarak küresel ısınmaya işaret ediyor. İddialara göre küresel ısınma sonucu boğucu sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Küresel ısınma sonucu boğucu sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Dünya çapında sıcaklık kayıtları olağandışı küresel sıcaklık dalgası tarafından alt üst edildi. İngiltere, geçtiğimiz hafta sıcaklıklardan boğuldu. Motherwell İskoçya'da 33.2°C kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu.

Sıcak hava dalgası dünyanın dört bir yanına yayıldı ve Meteo France, ülkedeki 21 bölgede hava durumu uyarısı verirken, Umman gezegende kaydedilen en yüksek gece sıcaklığını gördü. Kuzey Amerika’da sıcaklık yüzünden 8 kişi hayatını kaybetti. Daha da kötüsü, meteoroloji uzmanları, Kuzey Yarımküre'de boğucu sıcaklığın devam edeceği konusunda uyardılar.

Bilim adamları, yalıtılmış sıcak hava dalgası anormallik olarak düşünülebilirken, bu olgunun suçlusu olarak küresel ısınmaya işaret ediyor.

Haberin Devamı

Küresel ısınma sonucu boğucu sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Uzun süren ve olağandışı yoğun güneş ışığında, Kuzey Yarımküre'nin büyük bir kısmı, karakteristik olarak sıcak olmayan sıcaklıklar yaşadı.

Haziran, Temmuz ve Ağustos 2017'de Avrupa'yı saran sıcak hava dalgası verileriyle ilgili kapsamlı araştırmalar yapan Oxford Üniversitesi'nden Friederike Otto, "Yazlar daha sıcak olmaya devam ediyor. Sıcak hava dalgaları, 1950'lerdekinden çok daha yoğun. Sera gazı emisyonlarımızı azaltmak için hiçbir şey yapmazsak, geçen yaz gördüğümüz aşırı ısı, küçük oğlum yetişkin bir adam olduğunda norm olacak" dedi.