Populer Bilim Küresel ısınmaya Polyanna bakışı

Küresel ısınmaya Polyanna bakışı

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Küresel ısınmadan dolayı Belçika'nın önemli bir kesimi 3000 yılında sular altında kalacak. Ama korkmayın, ısınmanın olumlu etkileri de olacak: Isınmak için daha az enerji harcayacağız!

Küresel ısınmaya Polyanna bakışı

Küresel ısınmaya Polyanna bakışı
Küresel ısınma sonucunda kutuplardaki buzulların eriyeceğini ve denizlerin seviyesinin sekiz metre yükseleceğini öngören Katolik Löven Üniversitesi‘nin yaptırdığı çalışmaya göre, gökyüzüne salınan zararlı gaz miktarının acilen düşürülmesi gerekiyor.
Araştırma raporuna göre önlem alınmaması halinde Belçika‘nın Flaman bölgesinde 3 bin 700 kilometrekare alan sular altında kalacak ya da suları engellemek için kurulan duvarların yükseltilmesi gerekecek.

Isınmak için daha az enerji!
Dünyadaki küresel ısınma sonucu Belçika daha sıcak ve daha nemli olacak. 21‘inci yüzyıl bitmeden Belçika‘da kış mevsimi sıcaklık ortalaması 1.7 ile 4.9 derece yükselirken yaz mevsimi sıcaklık ortalaması 2.4 ile 6.6 derece arasında yükselecek.
Araştırmayı yapan ekipten Jean-Pascal van Ypersele, küresel ısınmanın sadece olumsuz etkileri olmadığını, gelecekte ısınmak için daha az enerji harcanacağını da söyledi.