Teknoloji Kusursuzu arıyor

Kusursuzu arıyor

10.01.2014 - 23:17 | Son Güncellenme:

Haftanın oyunu: Gran Turismo 6 Platform: PS3 Yapımcı: Polyphony Digital

Kusursuzu arıyor

Sanal sürücüler için dünyanın en başarılı araba simülasyonu olan Gran Turismo 15. yaşını serinin 6. oyunu ile kutluyor.
İlk başta şunu bir belirtelim Gran Turismo 6 kesinlikle bir yarış oyunu değil, yarış simülatörü. Menü düzeni GT5’e göre daha kolay erişilebilir kılınan oyunda modlar arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Klasik yarış modlarının dışında GT6’da daha önce görmediğiniz kategoriler var. Arcade ve kariyer modlarına ek olarak, yerçekiminin az olduğu ay’da yarışabilir, parlak ve janjanlı hız makinelerinin konumunu, lastik derecesini ayarlayıp fotoğraf simülasyonu bölümünde kendinizi geliştirebilirsiniz. Zamana karşı yarış türünde ise bariyerlere çarpıp diskalifiye olmadan bitiş çizgisine son sürat ilerleyeceksiniz. Yarışların yüklenme süreleri nedense uzunluklarına bağlı olarak değişiyor. Yarışa başlama süresi biraz uzun.
Ancak oyunda Renault’dan Ferrari’ye, Alfa Romeo’dan Mercedes’e kadar 1200’den fazla araç yer alması her şeyi unutturuyor.
GT6’yı oynarken aklıma şu sorular geldi: GT6 neden PS4’e çıkmadı? Yoksa PS3 için son safkan araba yarışını mı oynuyorum? GT6 için serinin en iyisi diyebiliriz. Grafikler geliştirildi ama yeni nesil konsollar kadar değil. Gamepad gerçek direksiyon gibi kullanıldığından oynanabilirlik çok güzel. Kokpit kamera açısı yok. Parlaklık üst seviyede. Dört teker heyecanını keşfetmek, km ibresini sonuna kadar zorlamak ve Jay Leno gibi araba koleksiyonu yapmak istiyorsanız doğru adres: GT 6.