Teknoloji Led Zeppelin Spotify'da!

Led Zeppelin Spotify'da!

12.12.2013 - 10:11 | Son Güncellenme:

Led Zeppelin ve Spotify bugün grubun efsanevi Swan Song/Atlantic kataloğunun artık Spotify üzerinden online müzik akışı (streaming) formatında dinlenebileceğini duyurdu.

Led Zeppelin Spotifyda

Neredeyse 45 yıl önce piyasaya sürdüğü ve büyük ses getiren çıkış albümünün ardından rock müzik efsanesi haline gelen Led Zeppelin’in tüm albüm kataloğu ilk defa ve özel olarak streaming formatında sadece Spotify’da…

Haberin Devamı

Bugünden itibaren dünya çapındaki tüm Led Zeppelin fanları grubun ilk iki albümünü (Led Zeppelin, Led Zeppelin II) Spotify üzerinden dinleyebilecek. Bugünün ardından ise dört gün boyunca yerel saat ile her gece yarısı yeni albümler eklenerek 15 Aralık, Pazar günü Led Zeppelin’in tüm stüdyo ve canlı albüm kataloğu Spotify’da aktif hale gelecek. Albümlerin tüm yayınlanma günleri aşağıda belirtilmiştir.

11 Aralık, Çarşamba – Led Zeppelin (1969) ve Led Zeppelin II (1969)

12 Aralık, Perşembe – Led Zeppelin III (1970) ve Untitled fourth album (1971)

13 Aralık, Cuma – Houses Of The Holy (1973) ve Physical Graffiti (1975)

14 Aralık, Cumartesi – Presence (1976) ve In Through The Out Door (1979)

15 Aralık, Pazar – The Song Remains The Same (1976), Coda (1982), BBC Sessions (1997), How The West Was Won (2003), Mothership (2007) ve Celebration Day (2012)

Haberin Devamı

Duyuru bugün Spotify CEO/Kurucusu Daniel Ek tarafından New York’ta yapıldı.

Led Zeppelin

1968 yılında John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page ve Robert Plant tarafından kurulan Led Zeppelin modern müzik tarihinin en ilham verici, yenilikçi ve başarılı gruplarından biridir. Dünya çapında 300 milyondan fazla albüm satan grup “Whole Lotta Love,” “Kashmir,” “Rock And Roll,” “When The Levee Breaks” ve “Stairway To Heaven.” gibi simge şarkılardan oluşan meşhur bir kataloğa sahiptir.

Led Zeppelin Page’in Plant, Bonham ve Jones’u The New Yardbirds adlı turneye götürmesi sonucu The Yardbirds’ün küllerinden doğmuştur. 1969 yılında Led Zeppelin grup ile aynı adlı çıkış albümünü çıkarmıştır. Albümün 12 yıllık egemenliğinin ardından Led Zeppelin dünyanın en büyük rock müzik grubu haline gelmiştir.

Günümüzde müzik tarihindeki önemli rolü ile anılmaya devam eden Led Zeppelin 1995 yılında Rock & Roll Onur Listesi’ne girmiş, 2005 yılında ömür boyu Grammy Başarı Ödülü’nü kazanmış ve bir yıl sonra Stockholm’de Polar Müzik Ödülü’ne layık görülmüştür. 2007 yılında Londra O2 Arena’da kurucuları Jones, Page ve Plant’in yanı sıra bateristleri John Bonham’ın oğlu Jason Bonham ile sahneye çıkan Led Zeppelin Atlantik Records’un kurucusu ve yakın arkadaşları Ahmet Ertegün adına bir tribute konser vermiştir. Grup geçtiğimiz yıl Amerikan kültürüne ömür boyu katkıları sebebiyle Kennedy Merkezi Ödülü’nü almıştır.

Haberin Devamı

Spotify

Spotify 20 milyondan fazla şarkıya anında erişim sağlayan ödüllü bir dijital müzik hizmetidir. Hayalimiz dünyada mevcut tüm müziği herkese, istedikleri anda ve yerde sunabilmektir. Spotify müziği keşfetmenizi, yönetmenizi ve arkadaşlarınızla paylaşmanızı kolaylaştırırken sanatçıların da adil bir kazanç elde etmelerini sağlar.

Spotify şu anda Andora, Avusturya, Bolivya, Bulgaristan, Danimarka, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, İngiltere, Arjantin, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, ABD, Uruguay, Ekvator, El Salvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Avustralya, Yeni Zelanda, Hong Kong, Malezya, Singapur ve Tayvan olmak üzere 55 ülkede kullanılmaktadır. Spotify’ın 24 milyondan fazla aktif kullanıcı ve 6 milyondan fazla ücretli üyesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

2008 yılında İsveç’teki kuruluşundan bu yana Spotify hak sahiplerine bir milyar dolardan fazla gelir kazandırmıştır. Spotify şimdiden Avrupa’da plak şirketleri için ikinci en büyük dijital müzik gelir kaynağıdır (IFPI, 2011) ve tüm dünya çapında kendi türünde en büyük ve en başarılı müzik yayın hizmetidir.