Teknoloji Lenovo’dan 'Z5' isimli telefon geliyor

Lenovo’dan 'Z5' isimli telefon geliyor

15.05.2018 - 10:38 | Son Güncellenme:

Android üreticileri son dönemde ekran çentiğine sahip telefonlar geliştirerek artış sağladı. Lenovo ise yeni tasarımıyla çentiğin olmadığı, tam boy ekranlı yeni amiral gemisi 'Z5' isimli telefonunun üzerinde çalıştığını duyurdu. Peki Lenovo Z5'in özellikleri neler? Ne zaman tanıtılacak?

Lenovo’dan Z5	isimli telefon geliyor

Son dönemde birçok Android'li cihaz üreticisi iPhone X'dekine benzer ekran çentiğine sahip telefonlar geliştirirek kendini duyurmayı başardı. Fakat Lenovo yeni tasarımıyla dikkan çeken, çentiksiz yeni amiral gemisi telefonunun ismini duyurarak kullanıcılarını şaşırttı. Lenovo'nun üst segment telefonu 'Lenovo Z5' olarak adlandırılacak.

Haberin Devamı

Peki Lenovo Z5'in özellikleri neler?

  • Şirketin başkan yardımcılarından Chan Cheng, Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden yeni Lenovo Z5’in çizimlerini yayınladı. Ön yüzünün yüzde 95’i ekrandan oluşan bu çizimde, herhangi bir ekran çentiği yok.
  • iPhone X ve Huawei P20 Pro’nun çentikli bir tasarıma sahip olduğu göz önüne alınırsa çentiksiz tasarımlı Lenovo Z5’in tasarımıyla fark yaratması bekleniyor.
  • Üst tarafı gibi altında da çerçevenin olmadığı tahmin edilen modelin, parmak izi sensörü ise çok büyük ihtimalle arkada yer alıyor.

Lenovo’nun ekranıyla fark yaratan telefonu ne zaman tanıtılacak?

  • Lenovo Z5’in 14 Haziran’da düzenlenecek etkinlikte tüm detayları tanıtılması bekleniyor. Telefonun satış fiyatıyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.
  • Telefonun katlanabilir ekranlı telefonlar öncesinde kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatacağı gözüküyor.

Telefonla ilgili yeni detaylar geldiğinde sizlerle paylaşacağız, takipte kalın.