Teknoloji LG V40 hakkında çıkan tüm detaylar: Haberler, söylentiler, çıkış tarihi ve daha fazlası

LG V40 hakkında çıkan tüm detaylar: Haberler, söylentiler, çıkış tarihi ve daha fazlası

27.06.2018 - 10:08 | Son Güncellenme:

Geçen yıl LG'nin V serisi için büyük bir değişim gördü. V10 ve V20 metal tasarım ve çıkarılabilir pillerle geldi. V30 ve V35 ise arkası kaygan cam ve ince çerçevelerle gelmişti. LG V40’ın da daha önce tanıtılan V35 ile benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. İşte LG V40 hakkında gelen ortaya tüm iddiaları sizler için bir araya getirdik.

LG V40 hakkında çıkan tüm detaylar: Haberler, söylentiler, çıkış tarihi ve daha fazlası

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

LG, büyük bir umutla V40 akıllı telefonu üzerinde çalışıyor. V40'ın, bu yıl kısa bir süre önce duyurulan LG V35'le birçok benzer özelliğe sahip olacağı düşünülüyor. Daha fazla vakit kaybetmeden LG V40 hakkında bildiğimiz her şeyi sizlerle paylaşalım.

26 Haziran 2018: LG V40, toplamda 5 adet kamera, ekranda bir çentik ve yüz okuma sistemi ile birlikte gelebilir

İlk ve en önemlisi, LG V40'ın toplamda beş kamerayla birlikte geleceği iddiası. Bunların telefona nasıl yerleştirileceğine dair % 100 kesinlik ile bir şey söyleyemeyiz. Ancak muhtemelen arkada iki ve ön tarafta iki tane olacak. Kameralardan bahsetmişken, LG, iPhone X'in Face ID'sinden farklı olarak, 3D haritalama teknolojisine sahip olabilecek yeni bir yüz kilidi açma sistemi üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Dikkat edilmesi gereken diğer bir şey de, V40'ın ekranda bir çentik ile geleceği. LG, G7'de olduğu gibi çentiği gizlemek için yazılımı kullanmanıza izin verecek. Ancak beklendiği gibi, bu, şu an için kaçamadığınız bir trend.

Diğer rapor edilen özellikler Snapdragon 845, arkaya monteli parmak izi sensörü ve ses ayarlayıcısının yanında özel bir Google Asistan düğmesi.

2 Mayıs 2018: LG V40’da OLED ekran kullanılabilir

G7 ThinQ duyurulduktan kısa bir süre sonra, LG oldukça ilginç bir şey olduğunu doğruladı. Sadece V serisindeki telefonlar için OLED ekranları kullanıyor.

Başka bir deyişle V40 OLED panelle gelebilir. Çentiğe sahip olacağını bilmiyoruz, ancak OLED bu noktada neredeyse garanti.

Hangi özellikleri bekleyebiliriz?

V40'ın özellikleri hakkında konuşmak için çok erken. Ancak ne ile donatılmış olacağına dair birkaç tahmin yapabiliriz.

V40'ın kalbinde Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcisi olacak. Bu, çoğu 2018 amiral gemisi için tercih edilen yonga seti. Daha önce de gördüğümüz gibi 845, performans, kamera işleme, pil ömrü ve daha fazlası için tam bir canavar.

V40'ın taşıyacağı başka bir şey OLED ekran. Mayıs ayında LG, OLED panellerini V serisindeki cihazlar için saklı tuttuğunu doğruladı. O zamandan beri bir şey kökten değişmedikçe, V40'ın OLED ekranı ile geleceğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Son olarak, V40'ın arka tarafında en az iki kamera olacak. Ne tür bir sensör kullanılacağını veya diyafram açıklığının nasıl olacağını bilmiyoruz. Geçmiş LG amiral gemilerine benzer şekilde, normal odak uzaklığına ve ikincil, geniş açıya sahip bir birincil lens görebiliriz.

LG V40 ne zaman piyasaya sürülecek?

Şu anda belirli bir ay yok ama V40'ın Ağustos ile Eylül ayları arasında bir noktada ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

LG V40 ne kadar olacak?

V40'ın ne zaman piyasaya çıkacağına dair iyi bir fikrimiz var, ama fiyatı ne olacak?

Bununla ilgili ayrıntılar hala az. Önce V serisindeki diğer cihazlar için geçmiş perakende fiyatlandırmasına bakalım.

  • LG V10 - 600 dolar
  • LG V20 - 830 dolar
  • LG V30 - 800 dolar
  • LG V30S - 930 dolar
  • LG V35 - 900 dolar

LG, V telefonlarının fiyatını hemen hemen her sürümde artırdı. En son V30S ve V35'i temel alarak, V40'ın 900 dolara mal olacağını ve muhtemelen 1000 dolar eşiğini geçeceğini söyleyebiliriz.