Teknoloji LG'nin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti: İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

LG'nin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti: İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

06.04.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

LG, Eylül 2016'da katlanabilir bir akıllı telefon için patent aldı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (World Intellectual Property Organization / WIPO) tarafından yayınlanan patent, LG'nin gelecekteki telefon tasarımının ne olabileceğini gösteren görüntüler içeriyor.

LGnin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti:  İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

2016 yılında LG, sadece iki ekranla donatılmamış, aynı zamanda çift pil ve iki kulaklık girişi bulunan bir telefon için patent başvurusu yaptı. Patent, 28 Eylül 2016 tarihinde alındı ama Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) sayesinde bugün yayınlandı. Patent, "Mobil Terminal" olarak adlandırılmış. Her iki ekran da yan tarafında tarih, saat, sıcaklık ve diğer bildirimleri görüntülemesine izin verecek şekilde kavisli.

Patente ait görüntüler, her iki ekranın da iki menteşeyle bağlandığını ortaya koyuyor. Biri üstte diğeri ise alt tarafta. Bu, her iki ekranın da büyük bir ekran oluşturmak için açılmasını ve birleştirilmesini sağlıyor.

LGnin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti:  İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

Cihaz katlandığında, iki ekran birbirinden bağımsız olarak kullanılabiliyor. İki kulaklık jakını da kullanarak ayrı ayrı video izlemek için iki kişi tarafından kullanılabilir. Patent Eylül 2016'da dosyalanırken, birincil ekranın bir ekran altı parmak izi sensörü ile donatıldığını belirtiyor. Her iki ekran da kendi dijital fotoğraf makinesine ve piline sahip.

Haberin Devamı

LGnin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti:  İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

Patent uygulamasından, LG'nin katlanabilir akıllı telefonu için medya tüketimine odaklandığı ve kullanıcıların birbirlerini rahatsız etmeden farklı medya içerik türlerini tüketmelerine olanak sağladığı görülüyor. Patentli teknoloji akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, multimedya cihazları ve giyilebilir cihazlar için kullanılabilir.

Birçok akıllı telefon üreticisinin Samsung, Apple ve Microsoft da dahil olmak üzere, katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Son zamanlarda Huawei de listeye katıldı ve şimdi LG de bu akımın bir parçası.

LGnin katlanabilir akıllı telefon patenti büyük ilgi çekti:  İki ekranı, pil ve kulaklık girişi

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Samsung'un mobil şefi DJ Koh, bir röportajda şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonunu 2018'de piyasaya süreceğini doğruladı. Daha sonra, Galaxy X'in yalnızca sınırlı bir cihaz olabileceğini gösteren raporlar ortaya çıktı.

Qualcomm'da görüntü teknolojisinşn ürün müdürü Salman Saeed, bir röportajda, katlanabilir akıllı telefon uygulamasının kullanıcı deneyiminin ince ayarının yanı sıra dayanıklılık ile ilgili kaygılar nedeniyle gecikebileceğini söyledi.