Teknoloji Mark Zuckerberg’den İşlere, 2 Aylık “Bebek” İzni!

Mark Zuckerberg’den İşlere, 2 Aylık “Bebek” İzni!

23.11.2015 - 17:45 | Son Güncellenme:

Mark Zuckerberg’den hamilelik izni açıklaması son dönemlerin yeni izin akımının son örneklerinde birisi oldu. Teknoloji endüstrisinde hamilelik izinleri giderek yaygınlaşan bir hareket olmaya başlıyor. Bu modanın son temsilcisi ise Facebook’un...

Mark Zuckerberg’den İşlere, 2 Aylık “Bebek” İzni

Mark Zuckerberg’den hamilelik izni açıklaması son dönemlerin yeni izin akımının son örneklerinde birisi oldu. Teknoloji endüstrisinde hamilelik izinleri giderek yaygınlaşan bir hareket olmaya başlıyor. Bu modanın son temsilcisi ise Facebook’un CEOsu Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg yaptığı açıklamada kızı doğduktan sonra 2 ay boyunca izne ayrılacağını söyledi. Zuckerberg, Temmuz ayında eşi Priscilla Chan’in ilk çocuklarına hamile olduğunu açıklamıştı. Uzun zamandır teknoloji dünyasında yapılan bir tartışma var. O da cinsiyet farklılığından kurtulup eşitlik yaratmak. Bir kaç teknoloji şirketi bunun için ciddi adımlar atmaya başladı ve bu doğrultuda şirket izin politikalarında ciddi değişiklikler yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Bunun ile beraber Facebook’un Amerika’da bulunan çalışan çocukları olduğunda 4 aya kadar izin alabiliyorlar. Ağustos ayında Netflix bünyesinde çalışan işçilerin anne, baba olmaları durumunda tam ücretli izin vererek sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Netflix’in bu hareketi sektörde bir dalga efekti yarattı ve diğer büyük şirketlere de hızla yayıldı. Amazon daha önceden bayanlara uyguladığı ücretli annelik iznini ilk defa baba olan erkeklere de tanıdı. Zuckerberg milyarder istediği zaman tatil yapabilir diye düşünebilirsiniz. Ancak Zuckerberg’ün bu hareketi Facebook çalışanlarına bir mesaj niteliğinde. Şirket çalışanları baba olduklarında içleri rahat bir şekilde izin isteyebilecekler.