Teknoloji MediaTek Wi-Fi 6 – AP+ Bluetooth kombo işlemcisini duyurdu

MediaTek Wi-Fi 6 – AP+ Bluetooth kombo işlemcisini duyurdu

10.01.2019 - 14:24 | Son Güncellenme:

MediaTek, evlerde ve iş yerlerinde kullanılacak yeni nesil Wi-Fi teknolojileriyle uyumlu yeni akıllı bağlantı işlemcisini, CES Tüketici Elektroniği Fuarında tanıttı. MediaTek’in ev kullanımı ve kurumsal kullanıma yönelik, Wi-Fi 6 (802.11ax) uyumlu yeni nesil işlemcisi, kablosuz erişim noktaları, bağlantı yönlendiricileri, menzil ve sinyal artırıcıları gibi farklı ürünleri destekliyor; ofis ortamları ve akıllı evlerin internet bağlantısını daha güçlü kılıyor.

MediaTek Wi-Fi 6 – AP+ Bluetooth kombo işlemcisini duyurdu

MediaTek’in en son 2x2 ve 4x4 standartlarına uyum gösteren Wi-Fi 6 işlemcileri, 2019 yılının sonunda netleşmesi beklenen yeni Wi-Fi 6 spesifikasyonlarını da destekleyecek.

Haberin Devamı

MediaTek, Wi-Fi 6 uyumlu yeni işlemcisiyle, 802.11ax spesifikasyonu kapsamında cihaz üreticisi firmalara birçok farklı avantaj sunuyor;

  • Dik Frekans Bölmeli Çoklu Erişim: Kablosuz ağlarda kapasite ve verimlilik artışı sağlayan OFDMA, hem uplink, hem de downlik için ses ve video iletişimi, sosyal ağ ve oyun uygulamalarının gerektirdiği bant genişliğini sağlıyor.
  • Çok Kullanıcılı MIMO (MU-MIMO): Kanal kapasitesini artırarak, farklı cihazların aynı anda işletilmesini sağlıyor.
  • Hedef Uyandırma Zamanı (Target Wake Time / TWT): Kullanıcıların aktif ve pasif oldukları spesifik zamanları saptayıp, IoT cihazlarının batarya tasarruf moduna geçmesini sağlayarak batarya sürelerini uzatıyor.
  • Mekansal Yeniden Kullanım (SpatialReuse): Bağlantı noktalarının, veri iletiminde akıllı karar vermesini vekanal kapasitesini uygun şekilde paylaşmasını sağlıyor.

MediaTek’inOFDMA, 1024QAM özellikli bağlantı teknolojisi, veri trafiğinde çakışma sorununa çözüm getiriyor. Kullanıcıların veri paket gönderimlerini zaman sırasına sokan sistem, veri akış hızını optimize ediyor, böylece online oyun oynanırken ya de video izlerken gecikme oluşmuyor. Aynı zamanda Wi-Fi Alliance Easy Mesh standardını da destekleyor. Bu yeni standart, Wi-Fi sinyali kapsama alanının, evin her köşesine, hatta bahçe alanlarına genişlemesini amaçlıyor.