Teknoloji Merakla Bekleniyordu Bugün Geliyor!

Merakla Bekleniyordu Bugün Geliyor!

19.03.2015 - 16:19 | Son Güncellenme:

Bir FPS oyunu olan Battlefield: Hardline uzun süredir bekleniyordu ve bugün piyasa çıktı. Peki beklentileri karşıladı mı? Detaylar haberimizde…

Merakla Bekleniyordu Bugün Geliyor

Firma, Hardline‘da değişikliğine gitmiş ve yepyeni bir oyun ortaya çıkarmıştı. Bu oldukça anlaşılır bir hareket olsa da, sadık Battlefield kitlesinin yıllardır alıştığı bir oyun tarzı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Seride çok radikal bir değişiklik yapan oyun, hâliyle her köklü değişiklikte olduğu gibi kitleyi keskin bir şekilde ikiye ayırdı. Beta aşamasında oyunu deneyen, oynanış videolarını izleyen vs. oyuncuların büyük bir bölümü Hardline’dan nefret etti; bir bölüm oyuncu ise oyunu farklı ve hoş buldu.
Oyunun betasında bulunan 3 haritadan DustBowl, sniperlar için tam bir cehennem. Bunun sebebi ise oyunun tam ortasında çıkan kum fırtınası. Bu fırtınada 3-5 metre öteniz dışında hiç bir şey görülmüyor! Haliyle iş tam bir kaosa dönüşüyor. Diğer haritalar ise, Battlefield: Hardline’ın hep benzetildiği BattleField 4 ek paketi Close Quartersmodunda. Küçük şehir haritaları. Burada ise mekanikler çok değişmiş. Özellikle bir çok bina yıkılamıyor veya ağır silahlardan beklenen zararı görmüyor. Bu ise oyun motorunun en büyük esprisinin tadını kaçırıyor ne yazık ki. Kimi oyuncuların Hardline‘dan soğumasının bir etkisi olarak bunu da gösterebiliriz aslında.

Haberin Devamı

Özellikle multiplayer tarafta hırsız-polis kovalamacasını oldukça eğlenceli hale getirmeyi hedefleyen Battlefield: Hardline, bazılarımızın nefretini kazansa da seveni de oldukça fazla. Heist, Blood Money, HotwireMode, Rescue ve Crosshair gibi modlarla birbirinden farklı maceralara atılacağımız Battlefield: Hardline için, mükemmel sonuçlar almasa da, şimdilik inceleme puanlarından geçer not almayı başarmış diyebiliriz.

İşte oyunun dış basında yayımlanan ilk puanları:
- Shack News – 6
- Destructoid – 6
- Polygon – 7
- Gamespot – 7
- IB Times UK – 7 (sadece singleplayermodu)
- PlayStationUniverse – 7.0
– Eurogamer.it (Italian) – 7
– USGamer – 3.5/5
- Ausgamers – 7.3
– PlayStationLifestyle – 7.5
– DailyStar – 4/5
– HobbyConsolas (Spanish) – 85/100
– Eurogamer – noscore
– Gaming Trend – 85
– TheSixthAxis – 8
– VentureBeat – 86
– Xbox Achievements – 80
– GamesRadar+ – 3.5/5
– EGM – 7.5
– Attack of theFanboy – 3.5/5

Battlefield Hardline’ın tanıtım videosunu izlemek için tıklayın.