Teknoloji Messenger ve WhatsApp’ta Neler oluyor?

Messenger ve WhatsApp’ta Neler oluyor?

13.04.2016 - 14:07 | Son Güncellenme:

Facebook’un Messenger uygulaması 2015 yılında şirketin en hızlı büyüyen platformu oldu. En çok kullanılanlar arasında olan uygulamada acaba neler oluyor?

Messenger ve WhatsApp’ta Neler oluyor

Facebook’un Messenger uygulaması 2015 yılında şirketin en hızlı büyüyen platformu oldu. Mark Zuckerberg bugün düzenlenen F8 geliştirici konferansında uygulamanın iOS’da en çok kullanılan ikinci uygulama olduğunu açıkladı. En çok kullanılan uygulama ise Facebook.

Haberin Devamı

Geçen sene düzenlenen F8 konferansında Facebook Messenger’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyondu. Ocak ayında ise bu sayı 800 milyonu geçti. Ocak ayından birkaç ay sonra ise yükseliş trendini kaybetmedi ve tam 900 milyon kullanıcı tarafından kullanılır oldu. Uygulamanın bu kadar çok yayılması ve dünya çapında bu kadar popüler olması aslında sürpriz değil. Mesajlaşma uygulamasının kullanıcı sayısında ki artış hızı Facebook’un diğer servisleri WhatsApp ve Instagram’ı da geçmiş bulunmakta.

Zuckerberg ayrıca yaptığı açıklamada Facebook Messenger ve WhatsApp’da ki aktivitenin toplamının SMS’i geçtiğini söyledi. Bir günde Messenger ve WhatsApp üzerinden 60 milyar mesaj atılırken SMS’de atılan mesaj sayısı 20 milyar civarında geziyor.

Haberin Devamı

Bugün yapılan konferansta ayrıca mesajlaşma uygulamasına gelecek yenilikler de yer aldı. Bundan sonra uygulamadan Cnn üzerinden kişiselleştirilmiş haberler alınabilecek ya da çiçek siparişi verilebilecek. Uzun zaman önce mesajlaşma uygulaması, Facebook üzerinden ayrılarak tek başına bir uygulama haline geldiğinde böyle bir başarı beklemiyordu. Ancak hala daha bu uygulamayı kullananların sayısı çok hızlı bir şekilde artmakta.