Teknoloji MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı Google Maps'te bulundu

MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı Google Maps'te bulundu

19.03.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

2014 yılında Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Google Haritalar üzerinden bulunduğu iddia edildi. 239 yolcu taşıyan uçak önce radardan kaybolmuş ve daha sonra uçaktan haber alınamamıştı.

MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı Google Mapste bulundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı MH370, inanılmaz bir teoriye göre Google Earth’te bulundu. 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur'dan Pekin'e China Southern Airlines adına 239 yolcu taşıyan uçak önce radardan kaybolmuş ve daha sonra bir daha bulunamamıştı.

Çin, Avustralya ve Malezya kıyılarında yapılan araştırmalar 115 milyon sterline mal olmuş ve uçağa dair hiçbir ize rastlanmadığı için arama kurtarma çalışmaları Ocak 2017 itibariyle sonlandırılmıştı.

MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı Google Mapste bulundu

64 yaşındaki Avustralyalı mekanik mühendisi Peter McMahon kayıp uçağı bulduğunu iddia ediyor. McMahon uçağın, araştırıcılar tarafından keşfedilmemiş adacıktan 10 mil güneyinde olduğuna inanıyor. Fotoğrafta ana hatlarıyla bir uçak gibi görünen şeyin suyun altında olduğu söyleniyor. McMahon bulgularını, Avustralya Ulaştırma ve Güvenlik Bürosuna gönderdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağı Google Mapste bulundu

McMahon, "MH370'in bulgularını denetlemek için Avustralya'ya dört Amerikalı gönderildi. Alınan tüm bilgilerin halktan, hatta hükümetimizden gizlendiğinden emin olduk. Ama neden? Bunun dışında uçağın üzerinde birçok kurşun deliği tespit edildi." dedi. McMahon, uçapında iskeletinde çok sayıda kurşun izinin olması sebebiyle bir başka soruşturmanın açılmasına sebep olacağına da inanıyor.

Eşini ve iki çocuğunu kaybeden Ghyslain Wattrelos da uçağın vurularak düşürüldüğünü söylüyor. Watthelos, Vietnam, Malezya ve Tayland'ın bazı hayati bilgiler elinde bulundurduğuna inanıyor.