Teknoloji Microsoft, ABD ordusu için artırılmış gerçeklik sistemi geliştirecek

Microsoft, ABD ordusu için artırılmış gerçeklik sistemi geliştirecek

30.11.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

Microsoft, ABD ordusuna savaş ve askeri eğitimlerde kullanılmak üzere artırılmış gerçeklik sistemleri geliştirmek için 480 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Microsoft, ABD ordusu için artırılmış gerçeklik sistemi geliştirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Önceden Heads Up Display (HUD) 3.0 olan Integrated Visual Augmentation System (IVAS) adlı projenin hedefi, hem eğitimde hem de savaşta askere, savaş yetenekleri, hareketlilik ve durumsal farkındalık konularında artış sağlayan bir sistem geliştirmek. Projenin hedefi yüksek. Yetkili makamlar, entegre bir 3D ekran, dijital kameralar, balistik lazer ve işitme koruması içeren bir gözlük veya vizör form faktörü (kask üzerine monte edilen hiçbir şey) içeren sistem geliştirmek istiyor.

Sistem, düşük riskli, hızlı hedef edinimi sağlamak, otomatik veya destekli hedef edinimi gerçekleştirmek, hem termal hem de gece görüşlü kameraları entegre etmek, kalp ve solunum hızları gibi asker vitallerini izlemek ve sarsıntıları saptamak gibi özelliklere sahip olacak. 100 binden fazla üretilmesi planlanan sistemin ilk siparişi 2.550 adet prototipten oluşacak.

Haberin Devamı

Ordu, HoloLens'i eğitim için çoktan kullandı. Microsoft'un şu anki sistemi ihtiyaçların çok altında kalıyor. BNaşlangıç ??için bu çok hantal ve yetersiz görüş alanı sunsa da kesinlikle önemli bir haberci teknolojisi olarak hizmet ediyor. Sistemin yeni bir versiyonunun gelecek yıl gösterilmesi bekleniyor. Microsoft'tan önce, artırılmış gerçeklik alanında çalışan Magic Leap'e de teklif yapıldığı biliniyor.