Oyun Microsoft iki yeni nesil konsol üzerinde çalışıyor

Microsoft iki yeni nesil konsol üzerinde çalışıyor

24.07.2018 - 11:23 | Son Güncellenme:

Microsoft'un bulut tabanlı bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı söyleniyordu.  Microsoft'un bulut tabanlı ve oyunları stream ederek oynayacağınız bir konsol üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Microsoft iki yeni nesil konsol üzerinde çalışıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

E3 Konferansı'nda Microsoft'un bulut tabanlı bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Yeni bir raporda, Microsoft'un sadece akış için özel olarak yapılmış değil iki farklı konsol çıkartmasını bekleyebiliriz.

Konsollardan birinin mevcut Xbox konsolun halefi olacağı, bu yüzden yeni nesil grafik işlemcileriyle geleceği belirtildi. Bu seferki 2020 yılında gelmesi planlanıyor. Öncesinde Sony'den yeni PlayStation'ı görebiliriz.

Diğer konsolun, donanımda daha hafif ve ucuz bir cihaz olduğu söyleniyor. Buradaki fikir, Microsoft'un bulut hizmetinden oyunlar yürütmesini sağlamak. Bazı görevleri yerel olarak ele alırken, gecikme sorunları, denetleyici girdisi, görüntü işleme ve çarpışma algılaması daha iyi ele alınacak.

Haberin Devamı

Oyunculardan geleneksel bir konsola göre çok daha az ödeme alınabilir. Şirket böylece uzun vadede kullanıcıların akış hizmetlerine kaydolmalarını sağlayacak.

Microsoft, E3'te Xbox'a sanal gerçeklik veya karma gerçeklik deneyimleri getirme planının olmadığını söyledi. Bu durumda, yüksek çözünürlük ve kare hızlarında grafik oluşturmak için daha iyi donanımın yanı sıra, bir sonraki konsolda da ileriye bakacak çok şey olmayabilir.

Önümüzdeki birkaç yıl, oyuncular için ilgi çekici olacak. Çünkü, sadece donanımlara bağlı olmaktan çıkıp, oturma odalarımıza farklı deneyimler sunmak için buluta da güvenmek zorundayız.