Teknoloji Microsoft Internet Explorer'ı asla kullanmamak için bir neden daha: Bilgisayarınıza virüs bulaşabilir

Microsoft Internet Explorer'ı asla kullanmamak için bir neden daha: Bilgisayarınıza virüs bulaşabilir

26.04.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:

Güvenlik uzmanları, Internet Explorer'da bulunan ve bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlar bulaştırmak için kullanılan bir güvenlik açığından aktif olarak yararlanıyor. Hackerlar, Kullanıcı Hesap Denetimi kestirmesini kullanarak tüm uyarı mesajlarını etkisiz hale getirerek hedef bilgisayara virüsleri yüklüyor.

Microsoft Internet Explorerı asla kullanmamak için bir neden daha: Bilgisayarınıza virüs bulaşabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hala Internet Explorer kullanıyorsanız, muhtemelen başka bir web tarayıcısına geçme vakti gelmiş olabilir. Microsoft tarafından üretilen web tarayıcısı yalnızca Edge, Google Chrome ve Safari'ye kıyasla özellik ve işlev açısından geri kalmamakla kalmıyor, aynı zamanda makinenizde güvenlik riski taşıyor olabilir.

Hacking grubu, Windows donanımını kötü amaçlı yazılımlara bulaştıracak şekilde Internet Explorer'da sıfır-gün açığını etkin bir şekilde araştırıyor. Araştırmacılar istismarın "küresel ölçekte" kullanıldığını iddia ediyorlar.

Qihoo 360'ın Çekirdek güvenlik birimi ekibinin iddiasına göre, tarayıcı gelişmiş ve “kalıcı” bir tehdit sunuyor. Hackerlar, kötü amaçlı yazılımları yaymak için virüslü bir Word belgesi kullanıyor.

Haberin Devamı

Microsoft Internet Explorerı asla kullanmamak için bir neden daha: Bilgisayarınıza virüs bulaşabilir

Internet Explorer kullanıcıları virüslü Word belgesini açtıklarında, kötü amaçlı yazılımları makinelerine sessizce bulaştırmak için arka planda kötü amaçlı bir web sayfası açıyor.

Kötü amaçlı yazılım, doğrulanmamış komut dosyalarının çalışmasını durduracak şekilde tasarlanmış bir güvenlik özelliği olan Windows Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni ele geçirmek için bilinen bir yeri kullanıyor.

Araştırmacılar Microsoft'u sorunu çözmek için bir yama eklemeye çağırıyorlar.

Sorunun giderilip giderilmeyeceği sorulduğunda, Microsoft'un sözcüsü şunları söyledi: "Windows, bildirilen güvenlik sorunlarını araştırmak için bir müşteri taahhüdüne sahip. Etkilenen cihazları mümkün olan en kısa sürede proaktif olarak güncelleyeceğiz. Müşteriler en iyi koruma için Windows 10 ve Microsoft Edge tarayıcısını kullanmasını öneriyoruz. Standart politikamız, mevcut güncelleme programımızla iyileştirme sağlamak." dedi.