Oyun Microsoft Kinect'i Geliştiriyor

Microsoft Kinect'i Geliştiriyor

03.07.2012 - 10:05 | Son Güncellenme:

Microsoft'un Xbox 360'dan sonra Windows'a da uyarlamak istediği Kinect'in geliştirilme süreci devam ediyor. 11 yazılım ekibiyle süren Kinect yazılım geliştirme maratonu sona erdi.

Microsoft Kinecti Geliştiriyor

Microsoft'un geçtiğimiz sene sonuna doğru başlattığı ve bu sene 25 Ocak tarihine kadar başvuruları topladığı Kinect Accelerator programının kazananları belli oldu. Kinect'in gerek Xbox gerek de Windows için yaratıcı fikirlere sahip yazılımlar ya da işlevler geliştirmesini sağlayan programda kazanan 11 takım, 13 hafta boyunca Microsoft'un kampüslerinde beyin fırtınası oluşturup fikirlerini uygulamaya geçirdiğiler.

Haberin Devamı

Microsoft'un tüm yazılımlarına da erişme imkanı sunulan geliştirici ekipler aynı zamanda fikirleri sayesinde 20'şer bin dolar ödülün de sahibi oldular. Microsoft'un bu süreçte Windows için geliştirilen uygulamalara büyük önem verdiği ve Windows 8 ile uyumlu güzel uygulamaların geleceği belirtiliyor.

Şu an için özellikle geliştiriciler için satışta olan Kinect for Windows ürünü, Windows 8 çıktıktan bir süre sonra daha yaygın olarak tüm kullanıcılara satılmaya başlanacak. Böylece Xbox için çıktığı zaman Windows'a uyarlayıp bilgisayarı kullanmaya çalışan yazılımcıların da hayalleri gerçeğe dönüşmüş olacak.

Kinect'li bir bilgisayar için biraz daha beklemek gerekiyor. Görünüşe göre de Microsoft bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.