Teknoloji Haberleri Microsoft savunma dosyasını AB'ye sundu...

Microsoft savunma dosyasını AB'ye sundu...

16.02.2006 - 08:00 | Son Güncellenme:

Rekabet kurallarını ihlal etmekle suçlanan yazılım devi Microsoft, 75 sayfalık savunmasını AB Komisyonu'na sundu. AB Komisyonu açıklamasında, Microsoft'a tanınan sürenin son gününde ulaşan dosyanın dikkatli bir şekilde değerlendirileceği belirtildi.

Microsoft savunma dosyasını ABye sundu...

Microsoft'un ''sözlü yargılanma'' da talep ettiği kaydedilen açıklamada, gelecek haftalarda bunun mümkün olabileceği kaydedildi.

Microsoft ise yayınladığı açıklamada, AB Komisyonu'nun iddianamesinde yer alan bütün koşulların yerine getirildiğini savundu. Microsoft ayrıca, bazı kaynak kodlarının lisanslı hale getirilmesi için yüzlerce şirket çalışanının 30 bin saatten fazla emek harcayarak 12 bin sayfa ayrıntılı teknik belge hazırladığını bildirdi.

AB Komisyonu Aralık ayında, rekabet kurallarını ihlal etmemesi için Microsoft'a 25 Ocak'a kadar süre tanıdığını bildirmiş, daha sonra bu süreyi 15 Şubat'a kadar uzatmıştı.

AB Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmede Microsoft'un istenilen şartları karşılayamadığına karar verilirse 15 Aralık 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere günlük 2 milyon avroya kadar para cezasına çarptırılması öngörülüyor.