Teknoloji Microsoft’un Klavye Tutkusunun Nedeni Belli Oldu

Microsoft’un Klavye Tutkusunun Nedeni Belli Oldu

25.02.2016 - 15:30 | Son Güncellenme:

Microsoft son zamanlarda akıllı telefonların klavyelerine yoğunlaşmıştı. Sonunda bu ilginin nedeni bugün belli oldu.

Microsoft’un Klavye Tutkusunun Nedeni Belli Oldu

Microsoft sessiz sedasız bir şekilde Microsoft Garage laboratuvarından deneysel bir uygulama yayınladı. Hub Keyboard isimli klavye uygulaması şu an için Android’de bulunuyor. Ancak sadece Amerikalı kullanıcılar için indirmeye açık. Bu klavye dosyaların içerisinde arama yapmanızı, dosyaları paylaşmanızı, mesajları çevirmenizi, son kullandığınız dosyaları kopyalayıp yapıştırmanızı ve rehber içerisinde arama yapmanızı sağlıyor. Bunların hepsini tek bir uygulamadan yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Uygulama sayesinde diğer uygulamalar arasında geçiş yapmadan işlerinizi halletmeniz mümkün oluyor. Tabii bu uygulamanın piyasaya çıkması sürpriz olmadı. Görünen o ki şirket mobil dünyanın en kullanışlı klavyesini oluşturmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz ocak ayında teknoloji devi iOS cihazlar içni yeni Word Flow klavye geliştirdiğini açıklamıştı. Word Flow klavyenin tıpkı Windows Phone klavyesi gibi özel bir tek elle yazma modu bulunuyor. Ancak biraz farklılıklar içeriyor. Ayrıca Bu ay başında Microsoft, Londra merkezli popüler klavye uygulaması geliştiricisi SwiftKey‘i aldığını açıklamıştı. Bundan tam dört ay sonra ise şirketin bu sürpriz klavye uygulaması ortaya çıktı. Ancak neden?

Hub Keyboard henüz ilk aşamalarında olan deneysel bir uygulama ancak Microsoft’un kendi uygulama politikasına dair ipuçları çalışıyor. Şirket, iOS ve Android’de bulunan uygulamalarını tek çatı altında toplamaya çalışıyor. Hub Keyboard‘da Office 365, OneDrive ve SharePoint ile entegre bir şekilde çalışıyor.

Telefon Aksesuarları Giderek İlginçleşiyor!