Teknoloji Haberleri Mobil bankacılığın kasa kilidi: KOBIL

Mobil bankacılığın kasa kilidi: KOBIL

06.12.2013 - 15:13 | Son Güncellenme:

Kısa adıyla KOBIL, ticari unvanıyla KOBIL Systems GmbH, 1986 yılında Almanya’da yaşayan bir Türk işadamı olan İsmet Koyun tarafından kuruldu.

Mobil bankacılığın kasa kilidi: KOBIL

“Dijital kimlik güvenliğine odaklı BT güvenlik çözümleri” geliştiren şirketin tüm tüketicilere dokunan yönü özellikle online bankacılık hizmetlerindeki işlemleri hem kullanıcı hem de banka açısından güvenli hale getirmesi.

Haberin Devamı

1978 yılında Almanya’daki amcasının yanına çalışmaya giden İsmet Koyun kendi imkanları ile üniversiteye giren bir Türk genci. Bilgisayar Programcılığı bölümünde okurken, bir arkadaşının ihtiyaç fazlası bilgisayarlarını diğer öğrenci arkadaşlarına satarak iş hayatına atıldı. Önceleri bilgisayar alım-satımı yapan Koyun, daha sonra farklılaşmak için kendi güvenlikli bilgisayarlarını üretip satmaya başladı. Daha sonra ise ürün konseptinden çıkıp komple güvenlik çözümlerine yöneldi ve 1990’lı yıllarda hem sunucu yazılımları hem de donanımlar geliştirmeye başladı. İş hayatının ilerleyen dönemlerinde akıllı karta dayalı güvenlik çözümünün önemini fark edip bu sektöre yoğunlaştı. Kurduğu şirket, halihazırda başta dünyanın önemli bankaları olmak üzere farklı sektörlere internet güvenlik çözümleri üretiyor. Ağırlıklı olarak bir Ar-Ge firması olan KOBIL değişen teknolojilere uygun, sürdürülebilir inovasyon temelinde çözümler tasarlıyor.

Haberin Devamı

KOBIL, online bankacılıktaki hırsızlıkları önlüyor

Birçok banka özel güvenlik şirketlerinin tasarladığı internet bankacılığı güvenlik ürünlerini kullanıp, bunların kullanım yöntemlerine dair müşterilerini eğiterek olası dolandırıcılık ya da hırsızlık suçlarının önüne geçmeyi başarıyor. Bu başarıyı sağlayan da “mIDentity Application Security Technology – Uygulama Güvenlik Teknolojisi (AST)” ürünü ile KOBIL’in ta kendisi. Ürün, bankanın web sitesine ya da mobil uygulamasına erişirken güvenli ve özgün bir tarayıcı istemcisi açarak, siber suçluların kullanıcıları banka sitesine benzeyen farklı ve zararlı bir siteye yönlendirmesini önlüyor. İki faktörlü kimlik doğrulama duvarıyla güvenliği perçinlenen ürün, akıllı kart ve mütşeriye ait PIN’in birlikteliği ile güvenlik risklerini en aza indiriyor. iPhone, iPad, Android ve PC’lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini gideriyor.