Teknoloji Müzik her yerde!

Müzik her yerde!

06.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu hafta, Sonos Dijital Müzik Sistemi ile Samsung’un yeni iki cep telefonu modelini de tanıtacağız.

Müzik her yerde

Menderes Özel

Sonos Dijital Müzik Sistemi

Sonos Dijital Müzik Sistemi, dijital müziğin evin her tarafında dinlebilmesine ve avuç içinden kontrol edilebilmesine imkân tanıyan kablosuz, tam renkli LCD ekran kontrolörüne sahip çok alanlı dijital bir müzik sistemi olarak dikkat çekiyor.


Sistem, iki parçadan oluşuyor: Müziği evdeki herhangi bir yere dağıtan, çalan ve çoğaltan çalıcı Sonos Zone Player ve kablosuz, elde tutulan bir cihaz olan, yatak odasından arka bahçeye kadar herhangi bir yerden kullanıcının müziğe erişimini, kişiselleştirmesini ve kontrol etmesini sağlayan tam renkli ekranlı Sonos Controller.


Zone Player, sesi evdeki her odaya, kompakt 50 Watt kanal amplifikatör yoluyla sağlıyor. ZonePlayer, PC, Mac veya Network Attached Storage (NAS) (AÇ Ekli Depolama)’da yüklü olan ve kişiselleştirilebilen İnternet Radyo İstasyonları ile birlikte gelen MP3, WMA, AAC (MPEG4), FLAC, AIFF, Ogg Vorbis ve WAV da dahil olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede müzik formatına erişip, çalabilir.


LCD ekran ve dokunmatik kaydırma çubuğu ile tasarlanmış olan kontrolör de büyük kolaylık sağlıyor. Müzikseverler aynı şarkıyı senkronize olarak her odada çalabilir veya değişik odalarda değişik şarkılar çalabilir. Sonos BU-130 paketinin fiyatı 2222 dolar.

Samsung’dan iki ''müzikal'' telefon

Samsung i450 ve F210 modelleri, bir telefondan daha fazlasını hedefleyenler için hem yüzde yüz cep telefonu hem de yüzde yüz müzikçalar keyfini tek cihazda buluşturuyor. Telefon kapalıyken bile müzik çalar olarak kullanma şansı sunan bu modellerin tasarımı da dikkat çekici.

i450

Samsung’un yeni multimedya telefonu i450 çift sürgülü ve üstün multimedya özelikleri ile rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Symbian OS v9.2 ve S60 3rd edition işletim sistemlerini kullanan telefonda renkli LCD ekran ve 2 megapiksel kamera da bulunuyor. 35mb dahili hafızaya sahip i450’de hafıza microSD ile 4GB’ye kadar yükselebiliyor. i450 tam anlamıyla bir müzik telefonu. MPEG4, WMA/MP3/AAC dosya formatlarını oynatabilen FM radyolu modelde Flash Player da bulunuyor. Modelde sürgü yukarı kaydırıldığında Symbian özeliği ile ortaya şık bir cep telefonu, aşağıya kaydırdığınızda ise şık hoparlörleri ile hoş bir müzk telefonuna ortaya çıkıyor.

Fortis Türkiye Kupası Tahmin Oyunu

Facebook’ta, Türkiye’nin ilk marka uygulamasını Fortis yaptı. Fortis Türkiye Kupası Tahmin Oyunu’na, ilk üç günde 4.500’ün üzerinde kullanıcı katılmış. Grup maçlarının hemen öncesinde hayata geçirilen uygulama ile kullanıcılar fikstüre uygun olarak maçlar için skor tahmin yapabiliyor. Buna göre skor tahminlerini en iyi yapanlar sıralanacak. MagiClick Digital Solutions’ın Fortis için gerçekleştirdiği uygulama, Facebook’ta Türkiye’de bir marka tarafından yapılan ilk uygulama olma özelliğini taşıyor.

F210

Portatif bir müzik çaları andıran F210 da 2 megapiksellik bir kameraya sahip. Müziği arka planda tutup cep telefonunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. F210’da music library 3D sound effect ve müzik tanıma özeliği bulunuyor. Bluetooth ve USB 2.0 bağlantılarına sahip model, MP3/AAC/AAC+/e-AAC+/WMA müzik formatlarını oynatabiliyor. 1GB dahili hafızaya sahip modelde hafıza, microSD ile 2 GB’a kadar yükseltilebiliyor. F210, kasım ayı içinde; i450, 2008’in başlarında Türkiye’de satışa sunulacak.