Teknoloji MWC 18'de tanıtılacak Galaxy S9 hangi özelliklere sahip olacak? Samsung Galaxy S9’dan beklentilerimiz neler?

MWC 18'de tanıtılacak Galaxy S9 hangi özelliklere sahip olacak? Samsung Galaxy S9’dan beklentilerimiz neler?

25.02.2018 - 02:04 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy S9’un duyurulmasına çok az bir süre hatta saatler kaldı. Hatta Galaxy S9'un lansman videosu bile internette paylaşıldı. Peki Samsung Galaxy S9 ile bizleri neler bekliyor? Samsung Galaxy S9: Unpacked 2018 etkinliğinden neler göreceğiz? Samsung Galaxy S9, iPhone X'e rakip olabilecek mi? Detayları haberimizin devamında.

MWC 18de tanıtılacak Galaxy S9 hangi özelliklere sahip olacak Samsung Galaxy S9’dan beklentilerimiz neler

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, en son amiral gemisini Galaxy S9'u piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar pek çok şey duyduk, hatta Galaxy S9 ile ilgili bilmediğimiz şey artık nedeyse kalmadı. Galaxy serisi en son tanıtılan üç iPhone'u geçebilecek mi? Animoji Galaxy S9 karşısında galip mi gelecek? Galaxy S9 tasarım anlamında eskiye bağlı kalmakla iyi mi yaptı?

Samsung Galaxy S9: Unpacked 2018 etkinliğinde görebileceklerimizi sizler için derledik.

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'a merhaba deyin

Birden fazla söylenti geçen yıl olduğu gibi iki yeni telefonun tekrar geleceğini gösteriyor. Uzmanlardan gelen spekülasyonlara göre, Galaxy S9 ve S9 Plus arasındaki ana fark yine ekran boyutu olacak. Ancak, 5.8inç Galaxy S9'u 6.2inç Plus sürümünden ayıran tek şey bu olmayabilir. Daha büyük S9 Plus, görünüşte Galaxy S ailesi için bir ilk olan çift ??12 megapiksel arka kameralara sahip olacak. Note 8’de çift arka kamerayı görmüştük.

Haberin Devamı

Evan Blass'ın (@evleaks ) sızdırdığı görüntüleri değerlendirdiğimizde, Samsung tasarımcıları tasarımla ilgili değişiklikler yapmıyorlar. Yeni Galaxy S9, yine tamamen ekrana sahip olacak. Samsung'un 2017 amiral gemileri, şık akıllı telefonlar için yeni bir standart oluşturmuştu. Bu nedenle aynı tasarımı görmekten mutluluk duyuyoruz. Geçen hafta sızdırılan karelerde Galaxy S9’un S8’de daha kalın çerçevelere sahip olduğunu görmüştük. Ancak bunun değişeceğini söyleyebiliriz.

En son sızıntılar bize ekranın üstünde ve altında biraz daha ince sınırlar gösteriyor. Bu iyi bir şey. Görünürde bir çentik de değiller. Ekranın üstünde daha yoğun bir sensör ve kamera dizisi var gibi görünüyor. Yeni Galaxy S telefonlarının güvenlik seçenekleri ve yüz tanıma konusunda daha fazlasını sunacağını söyleyebiliriz.

Hareketli emoji

Yılın başında Samsung'un çip bölümü en yeni Exynos mobil işlemcisini duyurdu. Bunun dışında yeni yongasının gelecekteki akıllı telefonların AI performansını, yüz tanıma ve görüntü tanıma özelliğini nasıl geliştirdiği konusunda da büyük bir çalışma yapıldı.

Yüzünüzün gerçek zamanlı 3B taraması çok mümkün. Daha önce çıkan haberlere göre: "Hibrit yüz algılama, yüzü bir cihazın kilidini açtığınızda gerçekçi yüz izleme filtreleri ve daha güçlü bir güvenlik sağlar.” deniliyor.

Haberin Devamı

Galaxy S9'un Apple'ın Animoji'yle rekabet edecek bir "3D emoji" paketle geleceğine inanılıyor. 3D yüzler, ifadelerinizi emoji'yle eşleyecek.

Yeni kamera hileleri

Şimdi de çift kamera üzerine konuşalım. Samsung, diğer şirketlerin kameralı cep telefonlarında gördükleri alan becerilerinin derinliğinin yanı sıra, biraz daha dikkat çekici bir şeyler planlıyor olabilir: iki farklı diyafram modu arasında geçiş yapabilen bir arka kamera.

Geçen sene Samsung, W2018 modelinde olduğu gibi kamera, düşük ışıkta çekim veya makro fotoğraf çekimi için f / 1.5 diyaframa, daha fazla nesnenin odaklanmasını sağlamak için ise f / 2.4 diyafram kullanmıştı. F / 1.5 aynı zamanda bir akıllı telefon için olağanüstü düşük bir f-stop ( fotoğraf makineleri ya da kameralarda diyafram açıklığı değeri) ve görüntü sensörüne daha fazla ışık, daha ayrıntılı ve daha az gürültü vurması anlamına geliyor. S9’da da bu değişken diyafram olayının kullanılacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Kamera söylentileri de burada bitmyor. Samsung, ipeksi ve süper yavaş hareketli çekim için 960 FPS ağır çekim modunu da Galaxy S9’a ekleyebilir.

Galaxy S8'i bir masaüstü bilgisayara dönüştüren DeX'ten hoşlanıyorsanız, güncellenmiş modelin de buna uyumlu olmasını bekleyebilirsiniz. DeX, Sega Genesis'e benziyor, fakat bunun yanlış bir yanı yok.

Başka neler var?

Son olarak, Samsung, Galaxy S8 ile ilgili en büyük sorunlarımızdan biri çözülecek: korkunç parmak izi sensörü yerleşimi. Sensörün konumu artık daha kolay erişilebilecek bir yerde. S9 ayrıca toz ve su direnci için IP68 dereceli.

Birkaç saat içinde hangi söylentilerin doğru olup olmadığını keşfedeceğiz. Bixby’nin kaldırıldığı söyleniyor. Ancak Samsung, sanal asistanına epey yatırım yapıyor ve Galaxy S9’da da daha fazla söz alacağına inanıyoruz. Cihaz elimize geçer geçmez size ön incelemesini aktaracağız.

Haberin Devamı

Galaxy S9’un nasıl bir görünüme sahip olacağını yukarıdaki galeriden görebilirsiniz.

Galaxy S9’u canlı yayınla sizlere aktaracağız. Takipte kalın.

Galaxy S9’un lansman videosunu ise aşağıda izleyebilirsiniz.