Populer Bilim NASA, Mars'ta görüldüğü iddia edilen ayak izi hakkında açıklama yaptı

NASA, Mars'ta görüldüğü iddia edilen ayak izi hakkında açıklama yaptı

07.03.2018 - 18:48 | Son Güncellenme:

Buckingham Üniversitesi araştırmalarından Dr. Barry DiGregorio, Mars'ta çekilen fotoğraflarda uzaylılara ait fosilleşmiş ayak izleri görüldüğünü ve NASA'nın bunları gizlediğini iddia etmişti. NASA (ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi) söz konusu ayak izi hakkında açıklama yaptı.

NASA, Marsta görüldüğü iddia edilen ayak izi hakkında açıklama yaptı

Mars üzerine birçok kitap kaleme alan Dr. Barry DiGregorio, NASA’nın Kızıl Gezegen’de buldukları fosilleşmiş uzaylı izlerinin üstünü örtmekle suçlamıştı. Dr. DiGregorio, insansız keşif araçlarının Mars üzerinde çektiği fotoğraflarda uzun zaman önce fosilleşmiş uzaylı ayak izleri görüldüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Star gazetesine konuşan Dr. DiGregorio, fotoğraftaki görselin bir yıldan beri Mars’ta çekilen fotoğrafların hiçbirinde olmadığı, daha sonrasında ise birden ortaya çıktığını belitti. Dr. DiGregorio, NASA’nın insanlara bunu söylememek için özellikle gizlediğini, fosilleşmiş ayak izlerinin Mars hakkında düşünceleri farklı bir noktaya taşıdığını belirtti.

NASA, söz konusu iddialara yanıt verdi. NASA, Dr. DiGregorio'nun “ayak izleri” olarak tanımladıkları izlerin gerçekte fotoğrafta göründüğünden çok daha küçük olduğunu söyleyerek, gerçek boyutlarının ise bir susam tanesini geçmediğini söyledi.

Mars yüzeyinde bulunan taşların kristal düzeninden kaynaklanan bir şekil olduğunu düşündüklerini belirten NASA’nın Mars Curiosity bilim ekibinden Sanjeev Gupta, bu şekillerin alçı taşı kristallerinde görüldüğünü açıkladı. Benzerlerinin Dünya’da da gözlemlendiğini ve benzeri şekiller yarattığını söyleyen Gupta, bunların Mars’ta yaşam olduğunu kanıtlamadığının altını çizdi.