Populer Bilim NASA'nın Sır Projesi Açıklandı!

NASA'nın Sır Projesi Açıklandı!

31.05.2013 - 11:52 | Son Güncellenme:

Uzaya keşfe çıkmaya hazırlanan dev teleskopun gizliliği sona erdi. ILO-X, özel teleskop Ay'a doğru yola çıktı!

NASAnın Sır Projesi Açıklandı

Yıllardır adı gizlenen kişi/ekibin üstünde çalıştığı uluslararası projesi, ilk kez yüzünü gösterdi. The International Lunar Observatory Association ve Moon Express’in uzun yıllardır birlikte geliştirdiği teleskopun tamamlanmasının ardından gizliliğin sona ermesi bilim dünyasını heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Bu iki grubun dev eseri ILO-X adlı ay teleskopunun, 2015’in sonbahar aylarında ay’a fırlatılması bekleniyor. Uzayın en derinliklerini ölçmek ve atmosfer hakkında bilgiler almak için geliştirilen ILO-X, küçücük boyutu ve 6.4 Megapiksel’lik kamera çözünürlüğü ile dikkat çekiyor.

Hubble teleskobuna rakip olamayacağını kabullenen Moon Express, teknolojilerini ve gelişimlerini teleskop üzerine yaptıklarından bahsetti. Deney ve eğitim için geliştirildiği bilinen ILO-X’in okullara sunularak, uzayın canlı olarak incelenmesine ve ayda büyük bir gezinti yapılabilmesine imkan verilecek.

Bilim dünyasına atılan ilk adım değil belki, ama eğitim için kullanılması planlanan ilk dev proje. Bakalım bilim ve uzay dünyasının eğitime katkıları ne düzeyde olacak.