Teknoloji NBA Chatbot Yayınladı

NBA Chatbot Yayınladı

03.06.2016 - 17:32 | Son Güncellenme:

Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers arasında oynanan NBA Final Serisi maçında, Facebook Messenger için geliştirilen chatbot kullanıma sunuldu.

NBA Chatbot Yayınladı

Duyuruyu Facebook’un mesajlaşma ürünleri başkan yardımcısı David Marcus Facebook üzerinden yaptığı durum güncellemesi ile yaptı. Chatbot ile konuşmak için direkt olarak m.me/NBA adresine gidebiliyorsunuz.

Haberin Devamı
Her Seyden Haberdar Ediyor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nin geniş bir hayran kitlesi var ancak bu botun ayrıca bir avantajı var çünkü Facebook chatbotların mesajlaşma uygulamasına ne kadar yararlı olduğunu tanıtabilmek için bu ilk örnekleri sürekli ön plana çıkarıyor. Daha önce CNN, Poncho ve Spring gibi chatbotların reklamları Facebook tarafından yapılmıştı. Bu bot kullanıcılara maçların önemli anlarını, özetlerini, play-offları ve herhangi bir takımın ya da oyuncunun son maç performansını gösterebiliyor. Bot videoları önünüze getiriyor ve siz izlemek istediğinizi seçip İzle tuşuna basıyorsunuz. Buradan sonra ise bot.nbaçcom tarafından alınmış sayfalara yönlendiriyorsunuz. Bot ayrıca istediğiniz maçlar başlayınca ya da bitince haber verebiliyor.

Haberin Devamı

176 NBA’in botu şimdilik güzel ancak ona tam anlamıyla yardımcı oluyor diyemeyiz. Bu önemli değil çünkü çok fazlası Messenger’a gelecek. David Marcus geçtiğimiz ay yaptığı röportajda on yüzlerce botun Messenger’da yayınlanması amacıyla geliştiriciler tarafından geliştirildiğini söyledi. Geçtiğimiz Nisan ayında Facebook geliştiriciler için Bot Engine ve Send/Receive uygulama arayüzünü tanıtmıştı.