Teknoloji Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor?

Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor?

14.09.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Netflix'in en pahalı ve en ucuz olduğu ülkeler açıklandı. Netflix için en fazla abonelik ücreti ödeyenler Kuzey Avrupa ülkeleri oldu. Netflix'in en ucuz olduğu ülke ise Türkiye.

Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Birçok kişi için Netflix popüler bir eğlence. Ancak, her ülkede bulunan TV şovları ve filmlerin sayısındaki önemli farklılıklar nedeniyle, ülkelerin bu eğlence sistemi için ödediği para değişiyor.

24 ülkedeki TV şovlarının ve filmlerin sayısına göre rakamlara bakıldı. Bu ikisi bir araya getirildi. O ülkenin mevcut içerik kütüphanesi incelendi. Daha sonra bunların Netflix kullanıcılarına ne kadar maliyet katacağı belirlendi. Sonuç olarak Netflix'in en pahalı ve en ucuz olduğu ülkeler ortaya çıktı.

Mevcut başlıkların sayısı ülkeler arasında büyük ölçüde değişmekle kalmıyor, Netflix müşterilerinin aboneliklerinden elde ettiği değer de değişiyor. En yüksek ve en uygun maliyetli ülkeler arasında yüzde 230'luk bir fark var.

Haberin Devamı

Netflix’in en pahalı olduğu Kuzey Avrupa ülkeleri. Türkiye, aylık 15 TL abonelik ücreti ile dünyada Netflix’in en ucuz olduğu ülke konumunda bulunuyor. Netflix için %61 daha az ödüyoruz.

Netflix’in en pahalı olduğu ülkeler

Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor

Netflix’in en ucuz olduğu ülkeler

Netflix için en çok ve en az paraları hangi ülkeler ödüyor