Teknoloji Netflix Neden Canlı Yayın Yapmıyor?

Netflix Neden Canlı Yayın Yapmıyor?

25.04.2016 - 13:54 | Son Güncellenme:

Netflix’de canlı yayın özelliklerinin olup olmayacağı merak ediliyor. Canlı yayın sorusu aslında spor liglerinin olup olmamayacağı sorusu ile aynı.

Netflix Neden Canlı Yayın Yapmıyor

Netflix içerik sorumlusu Ted Sarondos’a şirketin son üç aylık kazanç raporları sonucunda pek çok soru soruldu. Özellikle canlı yayınlanacak spor müsabakalarının olup olmayacağı merak konusuydu. Ted Sarondos neden canlı yapmadıkları ile ilgili sorulara cevap verirken bu canlı yayına geçmek istememe nedenin teknolojik nedenler olmadığını söyledi. Nedenin Netflix markasının konumlandırılması ve markaya gelen talep türü ile alakalı olduğunu açıkladı. Talep doğrultusunda bir şeyler izlemek canlı yayında olanları izlemekten daha iyidir sözleri ile firmanın canlı yayın ile ilgilenmeyeceğini ifade etti. Facebook son dönemlerde canlı video özelliği ile ilgileniyor ve bu özelliği sosyal medyanın geleceği olarak görüyor. Twitter satın aldığı canlı yayın uygulaması ile bu alanda ilerlemek istediğini zaten Facebook’dan bile önce göstermişti. Şimdilerde ise Thursday Football için NFL ile anlaşma imzalayan Periscope bu alanda var olan en büyük rakiplerden birisi. Teknoloji devleri canlı yayın için bu kadar uğraşırken Netflix bunu istemiyor. Netflix, TV ile uyumlu olsa da insanların belirli bir zamanda belirli bir programı izlemelerinin peşinde olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Netflix masaya Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devlerinden daha farklı bir şey koyuyor ve kendisinin bu anti-canlı yayın duruşu bu yüzden düşündürücü olabilir. Mark Zuckerberg‘e göre canlı yayınlar ham, ilkel ve doğal olabilir ama aynı zamanda zahmetli olabiliyor. Ayrıca şu anda izle ya da kaçır mantığı insanların sinirini bozuyor. Yayınları tekrar izleyebilirsiniz ancak üzerinde değişiklik yapılmamış günümüz canlı yayınları tam olarak daha sonra izlemeye göre optimize edilmemiş.