Teknoloji Nokia 8'i benzersiz kılan 4 özellik ne? Nokia 8'in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Nokia 8'i benzersiz kılan 4 özellik ne? Nokia 8'in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

28.08.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

Nokia markalı akıllı telefonlarının üreticisi HMD Global, merakla beklenen akıllı telefonu Nokia 8'i tanıttı. Nokia 8, OnePlus 5, HTC U11, Samsung Galaxy S8 gibi amiral gemisi telefonlarla aynı klasmanda bulunuyor. Peki Nokia 8'i diğer telefonlardan ayıran özellikleri neler? Nokia 8'in Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak?

Nokia 8i benzersiz kılan 4 özellik ne Nokia 8in Türkiye fiyatı ne kadar olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HMD Global, içerik yaratıcıları düşünülerek yaratılmış yüksek performanslı Nokia 8'i tanıttı. Nokia 8, ZEISS lens ile ilk işbirliği de dahil olmak üzere dünyada ilk olan üç özelliği Android akıllı telefonlara taşıyor. Özünde performans ve yalın Android ile bugüne kadarki en gelişmiş yekpare alüminyum kasa tasarımı bulunan Nokia 8, gerçek bir amiral gemisi Nokia akıllı telefonun tüm ayırt edici özelliklerine sahip.

Şimdi, Nokia 8 tasarım olaran Nokia 5 ve 6'dan çok farklı görünmeyebilir ancak alüminyumdan yapılmış akıllı telefon çeşitli şekillerde benzersiz özellikler taşıyor. Şimdi Nokia 8'in farklı özelliklerini keşfetmek için bize katılın...

1- Zeiss kameralar - Android için bir ilk

Nokia 8, 13 MP ön kamera ve 13 MP çift arka kamera için Zeiss optik lens içeriyor. Arka kamera aslında Zeiss markalı, bu nedenle Nokia 8 Zeiss adını da kullanıyor. Daha önce, Zeiss marka kameralar yalnızca Windows ve Symbian tarafından desteklenen, Microsoft tarafından satılan telefonlarda ya da eski Nokia tarafından satılıyordu.

Haberin Devamı

Tabii ki, Zeiss markası, kameraları yüksek kaliteli görüntüler sunamazlarsa hiçbir anlam ifade etmiyor. Ancak şimdilik Nokia 8'in fotoğraf ve video özelliklerini test edemedik.

2. 360 derecelik OZO ses kaydı

Nokia 8, tüketicilere "özel Hollywood teknolojisini" tazeleyen OZO Audio'u özellikli dünyanın ilk akıllı telefonu. El cihazında videolarınız için 360 derecelik uzamsal surround ses elde etmek için Nokia akustik algoritmaları ile çalışan üç mikrofon bulunuyor. Dahası, binolalı kod çözümü sayesinde, çoğu cihazda, OZO Ses'i desteklemiyor olsa dahi, yüksek sadakatle kayıttan yürütmeyi tadabilirsiniz.

Bu teknoloji Nokia OZO'dan ödünç alındı. Profesyonel sinemacılar için çok pahalı bir (40 bin dolar) 360 derecelik VR kamera. Bütün bunlar çok umut verici. Bu nedenle telefonun ses kayıt yeteneklerini test etmeye kesinlikle hevesliyiz.

3. Canlı yayın için Dual Sight modu

Dual Sight, ağır sosyal medya kullanıcılarının sevebileceği bir özellik. Akıllı telefonlar için bir ilk olan Nokia 8, hem sizinle hem önünüzde olanı göstermek için ön ve arka kameralarla video kaydetmenize ya da fotoğraf çekmenize olanak tanıyor.

Haberin Devamı

İsterseniz, her şeyi canlı olarak Facebook Live veya YouTube Live üzerinden canlı yayınlayabilirsiniz. Bunun, yaşayamayacağınız bir şey olduğunu söyleyemeyiz. Ancak ikili çekim yapmak ve izlemek kesinlikle eğlenceli olabilir.

4. İlk üst düzey Nokia markalı Android telefonu

Son olarak, Nokia 8, şimdiye kadarki tek ileri teknoloji ürünü Nokia markalı Android telefonu kullanma özelliği ile benzersiz. Şimdiye kadar, üst seviye Nokia ahizeleri hem Windows hem de Symbian tabanlıydı. İki platform da bir süredir ilgisizliğe neden oldu.

5,3 inç Quad HD ekranı, Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB'a kadar genişletilebilir depolama alanıyla gelen ve Android'le çalısan üst seviye Nokia 8, firma için özel bir ürün.

Nokia 8’in yurt dışı fiyatı 599 avro (2471 TL) olarak belirlendi. Türkiye satış fiyatı ise yaklaşık 3500 TL olabilir. Nokia 8’in eylül ayında dünya çapında satışa sunulması bekleniyor.