Teknoloji Nokia’dan VR Girişimi: Ozo!

Nokia’dan VR Girişimi: Ozo!

30.11.2015 - 11:07 | Son Güncellenme:

Nokia Technologies araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Vesa Rantanen geleceği Ozo ile elinde tutuyor olabilir. Çünkü bu daha önce gördüğümüz VR teknolojilerine benzemiyor. Zira burada VR’ı tecrübe etmiyorsunuz burası VR’ın...

Nokia’dan VR Girişimi: Ozo

Nokia Technologies araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Vesa Rantanen geleceği Ozo ile elinde tutuyor olabilir. Çünkü bu daha önce gördüğümüz VR teknolojilerine benzemiyor. Zira burada VR’ı tecrübe etmiyorsunuz burası VR’ın üretim aşaması. Nokia’nın Ozo adını verdiği dairesel kamera VR’ın yaygınlaşmasında büyük rol oynayacak gibi gözüküyor. Ozo ile bilgisayar tarafından oluşturulmuş 3 boyutlu dünyaya girmiyorsunuz. Nokia’nın yeni nesil kamerası aslında sizi gerçek zamanda odanın öbür tarafına gönderiyor. Bu mesafe bir kaç metre ilerisi olabilir ya da isterseniz yüzlerce kilometre ilerisi. Nokia’nın planında dda bu potansiyel bulunuyor.

Haberin Devamı

Finlandiya’da tasarlanan ve geliştirilen Nokia’nın VR kamerası alüminyumdan yapıldı ve bir insan kafası kadar büyük. Ağırlığı ise 4.5 kilogramdan biraz az. Üzerinde ise 2Kx2K çözünürlükte 8 kamera bulunuyor. Her birinin arasında ki mesafe ise eşit. Tamda insanın gözleri arasında ki fark kadar. Oza 30 Kasım’da Los Angeles’ta görücüye çıkacak. Fiyatının ise yaklaşık 50.000 dolar olması bekleniyor. Bu neredeyse GoPro Odyssey’nin 3 katı demek oluyor. GoPro ile yapılan çekimlerin daha sonra bir post prodüksüyon aşamasından geçmesi gerekirken Ozo videoyu çekerken 360 derece stereoskopik çekiyor ve her hangi bir post prodüksüyon işlemine gerek kalmıyor.