Teknoloji Nokia, dijital sağlık sektörü ile ilgili stratejik bir inceleme yürütüyor

Nokia, dijital sağlık sektörü ile ilgili stratejik bir inceleme yürütüyor

16.02.2018 - 10:30 | Son Güncellenme:

Nokia 2016 yılının ortalarında 190 milyon dolara Fransız dijital sağlık ve giyim eşyası uzmanı Withings'i satın aldı. İki yıldan kısa bir süre sonra Nokia ikinci düşüncelerini paylaştı. Nokia, 400'den fazla çalışanla yollarını ayırıyor ve dijital sağlık işini de incelemeye alıyor.

Nokia, dijital sağlık sektörü ile ilgili stratejik bir inceleme yürütüyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Finlandiyalı teknoloji şirketi Nokia, dijital sağlık şirketi Withings için Finlandiya'da çalışan 425 personelini işten çıkarmayı planlıyor.

Nokia, dijital sağlık işi için "stratejik seçeneklerin gözden geçirilmesi"ni başlattığını açıkladı. Nokia Technologies'in bir parçası olan bu bölüm, akıllı saatler, fitness izleyicileri ve bağlı akıllı teraziler gibi tüketici ve kurumsal ürünleri içeriyor.

Bu konuyla ilgili daha ileri duyuruların yapılabileceği belirtildi. Nokia, patent iş, marka ortaklığı ve teknoloji lisansı da dahil olmak üzere diğer Nokia Technologies birimleri stratejik gözden geçirmenin kapsamı dışındadır dedi.

Nokia, bu yıl Finlandiya'da bu alanda çalışan 425 istihdamı kesmeyi planlıyor. Nokia önümüzdeki hafta kesintileri görüşmek üzere çalışan temsilcileri ile bir görüşme yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Nokia'nın Ülke Üst Düzey Görevlisi Tommi Uitto yaptığı açıklamada, "Piyasa koşullarının geçen yıl zor olduğunu ve pazarın bu yıl daha da küçülecek. Planlanan tedbirler Nokia'nın uzun vadeli rekabet gücünü sağlamak için gereklidir." dedi.

Reuters'e göre, Nokia şu anda Finlandiya'da 6300, dünya genelinde ise 103 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yaklaşık 425 işçinin azaltılması, yerel işgücünün yaklaşık yüzde 6.7'sine veya dünya genelinde yaklaşık yüzde 0.4'lük orana eşit olacak.