Teknoloji Nokia'dan Apple'a parmak ısırtan hamle!

Nokia'dan Apple'a parmak ısırtan hamle!

31.01.2014 - 11:57 | Son Güncellenme:

Microsoft tarafından satın alınan telefon devi Nokia öyle bir yazılım hazırladı ki...

Nokiadan Applea parmak ısırtan hamle

Erinç Eröz -

Haberin Devamı

Microsoft tarafından satın alınmasının ardından Lumia serisi ile büyük çıkış yapan Finlandiyalı teknoloji devi Nokia, "Black" adlı yazılım güncellemesi ile rakiplerine parmak ısırtıyor.
Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların cihazlarına yüklenen güncellemenin en büyük özelliklerinden biri, Lumia 1020 cihazların zaten efsane haline gelen fotoğraf makinesi özelliğine RAW dosya formatını eklemesi.
Bu formatın eklenmesiyle, Lumia 1020 sahipleri, çektikleri fotoğrafları dijital olarak dokunulmamış, ham haliyle de saklayıp, Photoshop benzeri yazılımlar ile işleyebilecekler.

Peki Lumia Black, başka neler getiriyor?
Her şeyden önce, Lumia'larda eksikliği en çok hissedilen "klasörleme" sistemi, artık mümkün. App Folder ile Lumia'nızın başlangıç ekranında sevdiğiniz benzer uygulamalarını gruplayabilir, yer kazanabilir, hızlıca erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

Nokia Refocus da geldi!
Çektiğiniz fotoğrafların odak noktasını daha sonra değiştirebilmenizi sağlayan fotoğraf programı Nokia Refocus, Black güncellemesi ile 1 GB ve üzeri RAM sahibi tüm WP8 Lumia'ların kullanımına sunuluyor.
Telefonunuzun neredeyse tüm içeriğini paylaşmanızı sağlayan Nokia Beamer yazılımı, fotoğraflarınızı sizin için düzenleyen Nokia Storyteller yazılımı ve Nokia Pro Camera ile Smart Camera'yı birleştiren Nokia Camera da, Black güncellemesinin Lumia sahiplerine kattıklarından.