Teknoloji Nurol, Telsim'de yerli ortak oldu

Nurol, Telsim'de yerli ortak oldu

07.03.2006 - 09:33 | Son Güncellenme:

Telsim'i devralmaya hazırlanan İngiliz cep telefonu operatörü Vodafone, Nurol Holding ile ortaklık için anlaştı. Telsim'de, Nurol'un payı yüzde 20 olacak

Nurol, Telsimde yerli ortak oldu

Gülçin Üstün - Ankara

İnşaattan savunma sektörüne kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Nurol Holding'in, Telsim ihalesi öncesinde temas ettiği İngiliz Vodafone'la ortaklığı kesinleşti. Buna göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) açtığı ihalede 4 milyar 550 milyon dolar teklif ile GSM operatörü Telsim'i alan Vodafone, Nurol Holding'le ortak oluyor. Ortaklıkta, Nurol Holding'in Telsim'deki payı yüzde 20 olacak.

Türkiye'de kurulan şirketin yönetim kurulu üyeliğine İngiliz Vodafone tarafından Westphalen Brougham, E. Antonius Jacobus de Rijk ve Georgios Stefanapoulos atanırken; Nurol Holding'i yönetimde Mehmet Şinasi Büyüklü'nün temsil etmesi kararlaştırıldı. Nurol Holding'in finans koordinatörü Ahmet Paşaoğlu'nun da Vodafone'un denetçisi seçildiği öğrenildi.

Süreç devam ediyor
Telsim için 13 Aralık 2005'te yapılan ihalede en yüksek teklifi veren Vodafone'un şirketi almasıyla ilgili devir süreci halen devam ediyor. Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK), şubat sonunda Telsim'in imtiyaz sözleşmesini Danıştay'a gönderdiği öğrenildi. İmtiyaz sözleşmesini 60 gün içinde inceleyecek olan Danıştay'ın onayının ardından Telsim'in yeni ortaklık yapısının oluşturduğu yönetim kurulu, TK ile sözleşme imzalamak için Ankara'ya gelecek. Yetkililer, Danıştay'ın 60 günlük sürenin sonunu beklemeden görüşlerini bildireceğini, kısa süre içinde imtiyaz sözleşmesinin imzalanacağını dile getirdiler.

Taşaltın: Görevdeyim
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Basutçu'nun sahibi olduğu Telemobil firmasının operatör terminallerinin tanıtımı için Telsim'i ziyaret ettiğinin belirlenmesinden sonra TMSF tarafından atanan Telsim Genel Müdürü Mehmet Taşaltın'ın görevden alınacağı iddiaları gündeme geldi. Kendi imzasını taşıyan bilgi notuyla, Basutçu'nun ziyareti, 'Unakıtan' soyadıyla yaptığını belgeleyen Taşaltın, iddaları "spekülasyon" olarak nitelendirdi. Taşaltın, "Telsim'de devir teslim olana kadar görevini yürüteceğim" dedi.