Teknoloji Nvidia Yeni Ekran Kartlarını Tanıttı

Nvidia Yeni Ekran Kartlarını Tanıttı

09.05.2016 - 14:01 | Son Güncellenme:

Beklenen Nvidia GeForce GTX 1080 resmileşti. Yeni Pascal mimarisi sayesinde büyük bir performans artışı olurken enerji tüketiminde tasarrufa gidilmiş.

Nvidia Yeni Ekran Kartlarını Tanıttı

Peki ne kadar büyük. Geçen yıl piyasaya çıkan güçlü ama dudak uçuklatan Titan X ekran kartının güç tüketimi 250W’tan 180W’a fiyatı ise 999 dolardan 599 dolara düştü. Performansı ise arttı.

Haberin Devamı
Pascal Gelişiminin Asıl Hedefi

Nvidia, Pascal mimarisini geliştirirken asıl olarak sanal gerçeklik ve çoklu monitör oyunculuğunu hedef alarak çalışmalar yaptı. Sonuç ise simultaneous multi-projection isimli yeni teknoloji bu iki gelişimi daha iyi hale getiriyor. Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang yaptığı açıklamada GTX 1080‘in inanılmaz bir performansa sahip olduğunu ve VR performansının Titan X’den üç kat daha iyiyken enerji tüketiminin yarısı kadar olduğunu söyledi. GTX 1000 serisi Titan X’i sıradan bir kart gibi göstereceğe benziyor. Bugün duyurulan GTX 1070 379 dolar olacak. 16 nanometre FinFET işlemci mimarisi ile VR oyunculuğunu daha geniş bir alana yaymayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir: Nvidia Teknoloji Konferansında Öne Çıkanlar Eski Kartlar Ucuzluyor

Günümüzde GTX 980 oldukça iyi bir kart olarak görülüyor VR teknolojisini çalıştırabilecek bilgisayarlar için öneriliyor. Bu kartın fiyatının düşeceği etkinlikte açıklananlar arasında yer aldı. Bu hafta sonu da GTX 980 Ti modelleri de ucuzlamıştı. Bu fiyat düşüşü bir rastlantı olamaz. Düşüşün daha alt modellerde de görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

GTX 1080 27 Mayıs’ta piyasaya çıkacak ve 599 dolardan satılacak. Founders Edition olarak adlandırılar ve daha hızlı çiplere sahip olan özel üretim versiyonu ise 699 dolar olacak. GTX 1070 ise 2 hafta sonra 10 Haziranda piyasaya çıkacak ve 379 dolar ile 449 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olacak.

DirectX 12 ile Nvidia ve AMD Beraber Çalışıyor