Teknoloji O kafede telefonu şarj etmek parayla

O kafede telefonu şarj etmek parayla

16.02.2017 - 17:39 | Son Güncellenme:

Avusturya'nın başkenti Viyana'da cihazını saatlerce şarj eden müşterilerden bıkan kafe sahibi, uzun süreli şarjlar için ücret alıyor.

O kafede telefonu şarj etmek parayla

Yerel basında çıkan haberlere göre, kafe işletmecisi Galina Pokorny, cihazını uzun süre şarj edenlerden bir avro ücret almaya başladı.

Haberin Devamı

Turistlerin her zaman ısrarla prizin yerini sorduğunu söyleyen Pokorny, "Affedersiniz ama bunun için bana kim ödeme yapacak?" diye sordu.

Pokorny, "İnsanlar artık iyice abarttı, her şeyin erişilebilir ve ücretsiz olduğunu düşünüyorlar." şeklinde konuştu.

Kahveden çok elektrik tüketen müşterilerin kahvelerini yudumlarken cihazlarını 15 dakika ücretsiz şarj edebildikleri kafede, bu süreden sonrası hesaba ekleniyor.

Telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi şarjla çalışan cihazları kapsayan ödeme, şarj edilen cihaz sayısına göre artıyor.

Tüketici koruma derneğinden uzman Anja Mayer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hizmet bedeli olarak, işletmecinin böyle bir talepte bulunma hakkının olduğunu, 1 avronun yüksek bir bedel olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kafe, ülkenin en çok ziyaret edilen, tasarımı Avusturyalı mimar Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılan ''Hundertwasser Evi''nde yer alıyor.