Teknoloji O Polisler Artık Google Glass Kullanacak

O Polisler Artık Google Glass Kullanacak

23.05.2014 - 09:30 | Son Güncellenme:

Dubai'nin teknolojiye olan merakı otellerde kullanılan altın iPadler ile anlaşılıyorken şimdi de polisleri teknoloji ile donatılıyor.

O Polisler Artık Google Glass Kullanacak

Dubai polisinin akıllı cihazlar bölümü varmış, biliyor muydunuz? İşte bu departman şu anda harıl harıl Google Glass’ları test etmekle meşgul. Bu ileri teknoloji akıllı gözlükleri kullanarak yasalara uymayan araçları ve motorsiklet sürücülerini daha kolay saptamak niyetindeler.

Haberin Devamı

Akıllı cihazlar bölümü bu iş için iki uygulama hazırlamış. Bir uygulama trafik hatalarını anında tespit edip sisteme kaydetmeye yarıyor, diğeri ise kaçak veya çalıntı olduğuna şüphelenilen araçların plakalarını ve görüntülerini almaya.

Birinci uygulamada trafik polisi memuru sadece Google Glass’ın yanındaki düğmeye basacak ve çekilen fotoğraf, yer tarih ve saat kaydıyla beraber anında veritabanına aktarılıp işleme girecek. İkinci uygulamada ise polis memuru çalıntı olduğunu düşündüğü arabanın plakasına gözlükle bakacak ve plaka anında çalıntı araçlar veritabanından taranıp polis memurunun gözünün önüne bir uyarı getirecek.

Dubai polisinin kullandığı büyüleyici arabalara ve