Teknoloji O tarihte kapanacak! Kredi kartıyla internetten alışveriş yapanlar dikkat...

O tarihte kapanacak! Kredi kartıyla internetten alışveriş yapanlar dikkat...

24.07.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

Kredi kartıyla internet üzerinden alışveriş yapanlar için yeni düzenleme geliyor. BDDK'nın düzenlemesine göre müşterilerin talep etmemesi durumunda kartlar, internet kullanımına kapalı olacak.

O tarihte kapanacak Kredi kartıyla internetten alışveriş yapanlar dikkat...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) 27 Ekim 2016 tarihinde aldığı talimata göre, kart sahiplerinin açıkça talebinin olmaması durumda, kartların internet alışverişine kapalı olacak.

Haberin Devamı

Müşteri ise kredi kartını aldıktan sonra banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için gerekli onayları vererek alışveriş yapabilecek. Hali hazırda kullanılan kredi kartları, eğer bir talimatta bulunulmadıysa 17 Ağustos 2017 tarihinde internet alışverişine kapatılacak.

17 Ağustos 2017 tarihi sonrasında bireysel banka ve kredi kartlarınızın hem yurt içi hem de yurt dışı internet alışveriş işlemlerine açık kalmasını talep ediyorsanız, bankalarınızın müşteri temsilcileriyle, şubeleriyle ve internet veya mobil kanalları üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye'de son verilere göre yaklaşık 176 milyon banka kartı ile kredi kartı bulunuyor. 2016 yılında internet üzerinden yapılan alış verişlerin tutarı 68,5 milyar liraya ulaştı.