Teknoloji OLED ekran iPhone 8'in maliyetini arttırabilir

OLED ekran iPhone 8'in maliyetini arttırabilir

20.05.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

Apple'ın bu yılın en çok beklenen telefonu olan iPhone 8'de kullanacağı OLED ekran yüzünden 3D Touch maliyetlerinin artacağı iddia edildi. OLED ekran için üretilecek 3D Touch modülünün LCD ekranın 3D Touch modülüne göre yüzde 150 daha maliyetli olduğu belirtiliyor.

OLED ekran iPhone 8in maliyetini arttırabilir

Apple'ın geçtiğimiz günlerde esnek bir materyale sahip katlanabilir akıllı telefon patenti aldığını sizlere aktarmıştık. Şimdi ise iPhone 8'de kullanılacak OLED ekran yüzünden 3D Touch maliyetlerinin artacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

Economic Daily News'e göre Apple, iPhone 8'de kullanacağı OLED ekran yüzünden 3D Touch bileşenin maliyetini yüzde 150 artıracağını belirtti. Yeniden tasarlanan 3D Touch modülü LCD ekranlı iPhone'lardaki 3D Touch modülüne göre yüzde 150 daha pahalı. Apple'ın dokunmatik ekran tedarikçisi TPK, 3D Touch'ı etkinleştirmesi için iPhone başına 7-9 dolar alıyor. Ancak OLED ekrana geçilince bu fiyatın 18-22 dolar arasında bir maliyete sahip olacağı söyleniyor.

OLED ekranlar daha kırılgan bir yapıya sahip olduğundan sensör takılmadan önce ekran panelinin ön ve arka tarafına ayrı bir koruyucu cam eklenecek. Fiyat artışının da bundan kaynaklandığı söyleniyor. Yaşanan bu artış telefonun fiyatında da bir artışa neden olacak.

Haberin Devamı

Apple'ın bu sene iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olmak üzere üç farklı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen cihazlarla ilgili yeni haberler çıktıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.