Teknoloji OnePlus 2, Resmi Olarak Tanıtıldı

OnePlus 2, Resmi Olarak Tanıtıldı

28.07.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

OnePlus'ın merakla beklenen yeni tepe seviye telefonu OnePlus 2, sonunda resmi olarak tanıtıldı. Üst seviye özellikleri, oldukça makul bir fiyatla buluşturmasıyla ünlü olan OnePlus One, çok sevilmiş ve ses getirmişti....

OnePlus 2, Resmi Olarak Tanıtıldı

OnePlus'ın merakla beklenen yeni tepe seviye telefonu OnePlus 2, sonunda resmi olarak tanıtıldı. Üst seviye özellikleri, oldukça makul bir fiyatla buluşturmasıyla ünlü olan OnePlus One, çok sevilmiş ve ses getirmişti. Görülen o ki OnePlus 2 da, benzer bir etkiyi yaratacak. Şimdi gelelim cihazın teknik özelliklerine. 5.5"lik FullHD bir ekrana sahip olan cihaz, 64bit'lik Qualcomm Snapdragon 810 SoC'la birlikte geliyor (v2.1). 3GB ve 4GB'lık (LPDDR4) modellerle satışa çıkacağı belirtilen OnePlus 2'nin sunacağı depolama alanı seçenekleri de bellek boyutuna paralel: 16GB/64GB. "16GB, BİRAZ DÜŞÜK." Hafıza artırmak için herhangi bir microSD kart girişine sahip olmayan cihaz, çift SIM kart destekliyor (4G LTE). 5 parmağa kadar parmak izi okuma desteğine sahip olan telefonun arka kamerası 13MP ve 4K video çekim sunabiliyor. 720p yavaş çekim de cabası. 16GB'lık model 329$, 64GB'lık model ise 389$'dan alıcı bulacak. Bu da, benzer özelliklere sahip Samsung Galaxy S6'nın (ve benzer diğer modellerin) yarısından daha az bir fiyat demek. Kurucu ortak Carl Pei, konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuş: "Amacımız, şirketi yürütecek kadar para kazanmak; kâr değil." Metal kasaya kavuşan ve bu açıdan daha premium bir görünüme kavuşan OnePlus 2, "kumtaşı siyahı" renkle geliyor.

Haberin Devamı

Ancak siyah kevlar, bambu, gül ağacı, siyah zerdali gibi opsiyonel arka kapak seçeneklerine de sahip. Oldukça kaliteli bir his uyandığı söylenen kapaklar, OnePlus One'da olduğu gibi anten içermediğinden ötürü daha ucuzlar (tanesi 27$). KAMERA İYİLEŞTİRİLMİŞ Cihazın kamerası üzerinde de oldukça zaman geçirilmiş. OnePlus One'ın en büyük problemlerinden biri olduğu belirtilen düşük ışık performansı geliştirilirken, OIS ve lazer otofokus gibi özellikler eklenmiş. OxygenOS işletim sistemi kullanan cihaz, ekrana bir şeyler çizerek herhangi bir uygulamaya ulaşmamızı sağlayabiliyor (kameraya mesela). Ana ekrandan kaydırınca belirlediğimiz kısayollara ve kişilere hızlıca ulaşmamızı sağlayan OxygenOS, bildirim LED'i rengini değiştirme gibi kişiselleştirmeler de sunuyor.

Haberin Devamı

Cihazın bir diğer artısı da USB Type-C kullanıyor olması. İlk olarak Nokia N1'de karşımıza çıkan bu özellik, yakın gelecekte pek çok cihazımızın parçası olacak. İşin güzelliği, Type A'de de (yani hâlihazırda bilgisayarlarımızda kullandığımız tam boyutlu USB'de) çift yönlü kullanım sağlayan bir kabloyla birlikte geliyor OnePlus 2. DİĞER ÖZELLİKLER VE SATIN ALIM Telefonu diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği de, solunda bulunan "Alert Slider". Bu fiziksel tuşla birlikte cihazın tüm bildirimleri, sadece öncelik atadıklarımızı almasını sağlayabiliyor ya da tüm bildirimleri kapatabiliyoruz. 389$ fiyat etiketine sahip olan 64GB'lık OnePlus 2, ABD ve Avrupa'da 11 Ağustos'tan itibaren cihazın internet sitesinden satışa sunulacak. 329$'lık 16GB depolama biriminiyle gelen modelin ise ne zaman piyasada olacağı bilinmiyor. Davetiye sisteminin, OnePlus 2'da da devam edeceğini belirtelim. Kısacası OnePlus 2, kendinden bekleneni fazlasıyla verecek gibi. Bekleyip göreceğiz. Cihazın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.