Teknoloji Online temizlik platformu Mutlubiev şimdi de mobil alana girdi

Online temizlik platformu Mutlubiev şimdi de mobil alana girdi

27.09.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Ev ile ofislere temizlik hizmeti arayanlar ile temizlik hizmeti sağlayanları buluşturan Mutlubiev, şimdi de mobil platforma geliyor. iOS ve Android platformlarına gelecek Mutlubiev'in uygulamasıyla daha hızlı ve kolay hizmet alabilecek.

Online temizlik platformu Mutlubiev şimdi de mobil alana girdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mutlubiev yaklaşık 3 yıldır; ev ve ofis temizliğini profesyonel bir platforma taşıyor. Haftanın yedi günü 24 saat online olarak; güvenilir, hızlı ve uygun fiyatlı hizmet politikasıyla, temizlik hizmeti arayanlarla o hizmeti verenleri buluşturan platformun 15 bin üyesi bulunyor. Günlük 85’in üzerinde temizlik siparişi alan Mutlubiev’in 200’den fazla kurumsal müşterisi var.

Mutlubiev, şu an için İstanbul, İzmir, Bodrum ve Çeşme‘de hizmet veriyor. Yurt dışına da açılmayı hedefleyen Mutlubiev, yaklaşık 3 ay içinde İtalya’nın Milan şehrinde hizmet vermeye başlayacak.

Düzenli olarak eğitim gören 300'ü aşkın temizlik profesyoneliyle şimdiye kadar 35 binden fazla ev ve işyerine temizlik hizmeti verildi. Mutlubiev, 250 bin TL'ye kadar oluşabilecek zararlar da, evleri ve iş yerlerini Axa Sigorta farkı ile güvence altına alıyor.

Haberin Devamı

Mutlubiev temizlik hizmetininin şimdiyse iOS ve Android uygulamaları çıktı. Uygulamaya sahip müşteriler konumlarını belirleyip, adresleri girip, oda sayılarını seçecek. Ardından müşteriler temizlik hizmeti almak istediği tarihi ve saati belirleyecek. Bir tık sonrasında; fiyat teklifiyle beraber temizlik profesyonelinin fotoğrafını ve bilgilerini görecek. Ödemeyi de kredi kartını tanımlayıp hızla gerçekleştirebilecek.
Uygulama üzerinden temizlik hizmeti verecek olan kişinin konumu görülebiliyor, bu sayede uygulamanın harita özelliği üzerinden temizlik profesyonelinin adrese giriş çıkış saatleri takip edilebiliyor.Bu özellik temizlik sırasında evde olamayan müşteriler için büyük kolaylık ve güven sağlanıyor. Ayrıca temizlik profesyonelleri de Mutlubiev uygulaması sayesinde gidebilecekleri işleri ve sonrasında puanlarını görüp kazançlarını hesaplayabiliyorlar.

Mutlubiev uygulamasında, abonelikler bölümünden temizlik siparişi düzenli hale getirilebiliyor. Temizlik hizmeti sonrası yıldız sistemi ve yorumlarla müşteri memnuniyeti değerlendirmeye alınıyor. Müşteriler dilerse memnun kaldığı temizlik profesyonelinden sürekli hizmet alabiliyor.

Ayda ortalama 3-4 bin TL kazanıyorlar

Haberin Devamı

Mutlubiev, işin diğer ucunda bulunan temizlik profesyonellerine ise benzersiz bir istihdam deneyimi yaratıyor. Esnek çalışma saatleri ile temizlik profesyonelleri, hem kendi çalışacakları saatleri kendileri seçebiliyor, hem de yüksek gelirler ile kendi ekonomik kazançlarını elde edebiliyor.

Bir Mutlubiev temizlik profesyoneli ayda ortalama 16 ev temizliyor. İstanbul’da büyük bir kısmı kayıtsız olarak çalışan gündelikçilerin aylık kazanç ortalaması 1000 TL iken Mutlubiev’in temizlik profesyonelleri ayda ortalama 3-4 bin TL kazanabiliyor. Evlere verilen temizlik hizmeti sayısına göre bu rakam 2- 5 bin TL arasında değişiyor. Giderek artan personeli ile Mutlubiev’de şu anda 150 kadın çalışıyor.

Temizliği belirli bir saat ile sınırlandırmıyor

Mutlubiev fiyatlandırma konusunda da kurulduğu günden bu yana müşterilerine dürüst şekilde yaklaşıyor. Dönemsel olarak değişiklik gösteren veya bulunduğu bölgeye göre farklılık gösteren fiyat sistemi yerine, müşterilere önceden belirli temizlik bedeli fiyatları sunuyor. Mutlubiev, internet üzerinden temizlik hizmeti sunan diğer platformların aksine temizliği belirli bir saat ile sınırlandırmıyor.

Haberin Devamı

Profesyonel olarak verilen bu hizmetin güvenli kredi kartı sistemi veya havale yolu ile ödeme beraberinde düzenli sipariş imkanı sunması, Mutlubiev’i temizlik hizmeti sunan online bir platformun ötesine taşıyıp, müşterilerin sevdiği, alıştığı ve sürekli olarak kullanmak istediği bir platform haline getiriyor.

Normal sistem nasıl işliyor?

Sistemin çalışma şekli oldukça kolay ve pratik. Müşteriler mutlubiev.com internet sitesine veya telefon uygulamasina giriş yapıyor, ardından İstanbul'da bulunduğu ilçeyi, evinin büyüklüğünü ve temizlik hizmeti almak istediği tarihi seçiyor. Sonrasında ise hizmet ve adres detaylarını girip ödemesini yapıyor. Bu sırada devreye temizlik profesyonelleri giriyor ve uygun olan kişilere bildirim gidiyor. Müsait olan temizlik profesyoneli ile müşteri eşleşiyor.

Telefon uygulamasında eve gelecek olan temizlik profesyonelinin fotografi ve bilgileri çıkıyor. Müşteri temizlik profesyonelini eve geldiği ve evden çıkıtığı noktaya kadar haritada takip edebiliyor. Tabii bu sırada Mutlubiev evi sigortalıyor ve temizlik profesyonelinin işe tam zamanında, eksiksiz gitmesini sağlıyor. Temizlik hizmetinin sonunda müşteriler temizliğe gelen bireyleri sistem üzerinden değerlendirebiliyor. Bu sayede müşteri aldığı hizmetten memnun kalırsa devamında hizmeti aynı temizlik profesyonelinden alabiliyor.

Haberin Devamı

Mutlubiev, yakın gelecekte Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılıp ulusal bir marka olmayı hedefliyor. 2018 yılı içinde ise Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya ve İsrail gibi ülkelere yayılmak, Mutlubiev’in uzun vadeli planları arasında yer alıyor