Teknoloji Operatör Üzerinden Galaxy Note 7 Alanalar Ne Yapacak?

Operatör Üzerinden Galaxy Note 7 Alanalar Ne Yapacak?

03.09.2016 - 16:35 | Son Güncellenme:

Galaxy Note 7, Samsung tarafından geri çağrıldı. Peki 24 ay sözleşme ile Operatör Üzerinden Galaxy Note 7 Alanalar Ne Yapacak?

Operatör Üzerinden Galaxy Note 7 Alanalar Ne Yapacak

Akıllı telefon pazarı “kredi kartına taksit yasağından” sonra hep özendiğimiz Amerika standartlarına nihayet! geldi. Artık ödediğiniz tarifeye ya da biriktirdiğiniz puanlara göre sınıflandırılıyorsunuz ve GSM Operatörleri de size uygun telefonu “birazcık” vade farkı koyarak size veriyordu. Bu kampanyalardan yararlanmak isteyen kullanıcılar 2 yıl durma sözüyle ürünlere sahip olabilirken istedikleri zaman cayma haklarını da kullanabiliyorlardı; tabii cayma bedelini ödedikleri sürece. Samsung‘un Galaxy Note 7‘leri geri çağırması ise tam bir bilinmezi ortaya çıkardı. Zira parayı bastırıp 3599 TL‘ye ürünü alanlara parasının ödenmesi kolayken 180 TL x 24 Ay = 4320 TL‘lik Galaxy Note 7 faturasına sahip bir kullanıcı nasıl olacakta bu fatura tutarını geri alabilecekti?

Haberin Devamı

Burada büyük bir belirsizlik var. GSM Operatörü diyelim ki sözleşmeyi feshetti; peki ödenen 1 ya da 2 aylık paranın iadesi nasıl gerçekleştirilecek? Hadi muhasebesel durumu tamamen geçtim, 2 yıl içinde bu telefona 4320 TL ödemeyi taahhüt eden müşteri nasıl memnun edilecek ve parası hangi şartlarda geri ödenecek?

Her ne olursa olsun ortada bir resmi evrak yani fatura var ve bu fatura 3599 TL değil. 4320 TL’lik fatura tutarı kullanıcıya verilebilir ve kullanıcı da kendi borcunu GSM Operatörüne ödeyebilir peki aradaki 721 TL’lik vade farkı ne olacak? Bu da GSM Operatörünün “kısa günün karı” mı olacak?

Ortada şu anda tam bir bilinmezlik söz konusu. Görüştüğüm tüm GSM Operatörü Bayiileri ne yapacaklarını bilemiyor ve Galaxy Note 7 sahiplerine “şimdilik bekleyin” diyor. Peki ben şimdi soruyorum; “telefonlarını kullanmaktan çekinen bu insanlar ne yapacak?“