Teknoloji Oppo Find X resmi olarak tanıtıldı! Cihazın tüm detayları, fiyatı ve çıkış tarihi

Oppo Find X resmi olarak tanıtıldı! Cihazın tüm detayları, fiyatı ve çıkış tarihi

20.06.2018 - 09:44 | Son Güncellenme:

Oppo’nun yüzde 92.25 ekran-kasa oranına sahip telefonu Find X tanıtıldı. Oppo Find X'te ekran çentiği ve çerçevelere yer verilmiyor. İşte Oppo Find X'in tüm detayları...

Oppo Find X resmi olarak tanıtıldı Cihazın tüm detayları, fiyatı ve çıkış tarihi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Oppo Find X sonunda resmi olarak tanıtıldı. Ekran çentiği ve çerçevelere yer verilmeyen telefonda gizlenebilen kamera da yer alıyor.

Ekran-kasa oranı yüzde 92.25 olan Oppo Find X'te telefon kapalı veya kamera uygulaması açık değilken, lensler tamamen saklı duruyor. Kamera uygulamasını açtığınızda lensler motorlu sistem sayesinde telefonun üst kısmından yukarı çıkıyor. Cihazın arka tarafında 16 + 20MP, ön tarafında ise 25MP çözünürlükte kamera yer alıyor. Kamera uygulamasını kapattığınızda lensler tekrardan telefon içine giriyo. Oppo, kameranın 0.5 saniyede açıldığını belirtti.

Cihazda 6.4 inç, 19.5:9 formatında, 1080 x 2340 piksellik OLED ekran bulunuyor. Find X’te parmak izi sensör yok. Bunun yerine güvnenlik için üç boyutlu yüz tarama kullanılıyor. Diğer teknik özellikleri arasında Qualcomm Snapdragon 845 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB depolama alanı, 3730 mAh kapasiteli pil, Oppo VOOC hızlı şarj ve çift SIM kart desteği yer alıyor. Cihaz kutudan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile çıkıyor.

Haberin Devamı

Find X, Oppo’nun Avrupa ve Kuzey Amerika ülke pazarlarında satışa çıkacak ilk akıllı telefonu olacak. Find X’ten önce Oppo’nun telefonları sadece Çin, Hindistan, Filipinler ve bunun gibi birkaç Asya ülkelerinde satılıyordu.

Oppo Find X resmi olarak tanıtıldı Cihazın tüm detayları, fiyatı ve çıkış tarihi

Oppo Find X, ağustos ayından itibaren Avrupa ve Kuzey Amerika ülke pazarlarında satılacak. Oppo Find X’in fiyatı 999 euro olarak açıklandı. Oppo Find X’in Lamborghini versiyonu ise 1699 euro'dan satılacak.