Teknoloji Oppo ve Xiaomi da katlanabilir ekranlı akıllı telefon yarışına katılıyor

Oppo ve Xiaomi da katlanabilir ekranlı akıllı telefon yarışına katılıyor

01.08.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

Samsung ve Huawei'nin ardında esnek ekranlı akıllı telefon yarışına Xiaomi ve Oppo da katıldı. Xiaomi ve Oppo'nun bükülebilir ekranlı telefonlar üzerinde çalışmalara başladığı iddia edildi.

Oppo ve Xiaomi da katlanabilir ekranlı akıllı telefon yarışına katılıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Esnek akıllı telefon yarışı başladı. Samsung, esnek ekranlı ilk katlanabilir akıllı telefonu sunma planlarını açıkladıktan sonra, Huawei buna yanıt verdi. Şimdi yeni bir rapor, iki büyük Çinli üreticinin bu yarışa katılacağını iddia ediyor.

Xiaomi ve Oppo'nun ekran üreticilerine katlanabilir telefonlar için ekran sipariş verdiği bildirildi. Şu an için seçenekler oldukça sınırlı, BOE, Visionox ve LG Display. Ancak Xiaomi, seri üretimin başlamasından hemen sonra segmentte liderlik yapmayı planlıyor.

Samsung ve Huawei'nin stratejisinin aksine, Xiaomi ilk başta Çin'e odaklanacak ve rakibinin fiyatlandırmasını alt etmeye çalışacak.

Raporda birden fazla katlanabilir Galaxy telefonunun bulunduğu ve fiyatının 1,788 ile 2,652 dolar arasında değişeceği bildirildi. Çinli rakiplerinin fiyatı ise 896 - 1.344 dolar arasında olacak.