Teknoloji Organize olalım

Organize olalım

17.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayatta savrulup giderken organize olma ve işleri düzenli yürütme konusunda zorluk çekiyoruz. Wired dergisi telefonunuzda not alma, takvimleri ayarlama veya yapılacak listesi hazırlama konusunda sizlere yardımcı olacak iOS ve Android uyumlu bazı uygulamaları derledi.

Organize olalım

iOS

YAPILACAKLAR LİSTESİ
ORCHESTRA (Ücretsiz)
iPhone için en iyi yapılacaklar listesi olan uygulama, işlerinizi daha düzenli bir hale sokuyor. Görevlerinizi sıraya sokacak uygulamada gerçek zamanlı chat, ses tanıma gibi özellikler de var.

NOT ALMA
EVERNOTE (Ücretsiz)
Dijital not uygulaması, evde, işte veya dışarıda aldığınız notları hatırlamanıza yardımcı oluyor. App, fotoğraf çekme, sesli hatırlatıcı kaydetme, yapılacaklar listesi oluşturma gibi ekstralarda sunuyor.

ZAMANLAMA
FANTASTICAL (5 dolar)

Uygulama, programlarınızı kolay ve hızlı bir şeklide ayarlayarak ayrıntılı ve geniş olarak sizlere sunuyor. Facebook etkinliklerinizi yönetebileceğiniz uygulama sesle giriş yapabiliyor.

BONUS
CHECKMARK (5 dolar)

Kişisel hatırlatma asistanı, günlük yaşamınızdaki işlerinizi kolaylaştıracak. Hatırlatıcının en büyük farkıysa zaman veya konum tabanlı olarak yapacaklarınızı ayırabilmeniz.

ANDROID

YAPILACAKLAR LİSTESİ
ANY.DO (Ücretsiz)
Basit ve kolay biçimde yapılacaklar listesi hazırlayacağınız uygulamayla metinlerinizi sesli ve Türkçe yazabilirsiniz. Sürükle bırak yöntemiyle listenizi oluşturup, biten işlemlerinizi cihazınızı sallayarak temizleyebilirsiniz.

NOT ALMA
GOOGLE KEEP (Ücretsiz)

Uygulamayla nerede olursanız olun aklınızdakileri hızlı bir şekilde nota döküp, aradıklarınızı kolayca bulacaksınız. Uygulamayla sesli ve görüntülü not almanın dışında şekil çizerek de not alınabiliyor.

ZAMANLAMA
AGENDA CALENDAR (2 dolar)

Hayatınızı düzene sokacak takvim uygulaması, sade ve rahat bir kullanıma sahip. Etkinliklerinizi aylık, yıllık ya da haftalık olarak düzenleyebilir, hatırlatıcılar ekleyebilir, harita üzerinden işaretlemeler yapabilirsiniz.

BONUS
GOOGLE NOW (Ücretsiz)

Google Now, eller serbest ya da sesli arama gibi özelliklere sahip hızlı ve gelişmiş bir arama programı. Now, etkinlik ve konum arasındaki mesafe süresini hesaplayarak sizi bilgilendirebilir, hava durumu veya maç skorlarını size söyleyebilir.

TEKNOLOJİ PAZARI

Her odaya büyük ekran

Organize olalım

Benq, 5Ghz WHDI kablosuz bağlantılı “W1500” projektörünü tanıttı. 84inç resim sunan yansıtıcı, videolarınızı Full-HD 1080p’de oynatabiliyor. Cihazlara kablosuz bağlanabilen W1500’ün lamba ömrü 6 bin saat. 2.299 dolar.

Yüksek hızlı Exilim
Casio, beş eksenli görüntü sabitleyebilen kompakt fotoğraf makinesi “EX-ZR800”ü çıkardı. 16MP makine’nin 25-450mm lensi var. 3inç ekranlı cihazın ISO’su 25.600. 1080p video çekebilen Exilim’de HDR mod’ta var. 410 dolar.

Hepsi bir arada klavye
Logitech, bilgisayarınızı kontrol etmeniz için gereken tıklama ve yazma işlemlerini birleştirdiği kablosuz klavyesi “TK820”yi duyurdu. Touchpad’li klavyenin bağlantı hızı 2.4GHz. 100 dolar.

Hızlı ve indirimli
AMD’nin dünyanın en hızlı ekran kartı ünvanlı Radeon HD 7990 indirimde. Çift grafik işlemcili kart, 6GB belleğe, 950MHz motor ve 1500MHz bellek saatine sahip. Birden fazla monitörde sorunsuz ve sessizce çalışan kart, yüksek hızlı karelere kolayca hayat veriyor. 650 dolar.

Dizüstünde güçlü bir ateş topu
Sony’nin 13.3inç kırmızı kasalı VAIO Pro 13 laptopu satışta. Laptop, gücünü 1.8GHz dört çekirdekli i7 işlemci ve 8GB RAM’den alıyor. Intel HD Graphics 4400 ekran kartlı Pro 13’te 512GB HDD var. 6.30 saat ayakta kalabilen Windows 8’li cihaz, 2.600 dolar.

Haberin Devamı

Organize olalım

HAFTANIN OYUNU

Gölgelerin ardında - Shadowrun Returns
2054 Seattle’ında insan, ork, elf, trol ve cüce gibi varlıklar hep birlikte yaşıyor. Cyberpunk evrenindeki maceranızsa, her şey yolunda giderken eski bir arkadaşınızın ölüm haberiyle başlıyor.
Cinayeti araştıracağınız oyunda para karşılığı pis işler yapan bir “Shadowrunner”sınız. İzometrik bakışla oynanan oyun, bir RPG. Sokak samurayı, büyücü, şaman ya da dövüş üstadı gibi karakterlerden birini seçip gizemin içine dalabiliyorsunuz.
Görev sistemiyle ilerleyen oyunda seslendirme yok. Altyazılar bol olduğundan iyi bir İngilizce gerekli. Görevlere başlamadan önce yanınıza parayla destek kuvvet alabiliyorsunuz. Dövüş sisteminde aksiyon puanlarıyla yapacağınız hamleleri iyi düşünmelisiniz. Çünkü yapay zekâsı bir hayli iyi. Shadowrun’da karakterinizin özellikleri “karma” puanlarıyla yükseltiliyor.
Oyun, istenildiği yerde kayıt edilemese de -ki bu bir rezalet- çizimleri ve dövüşlerdeki taktikselliğiyle kendisini oynatıyor. n ONUR BİNAY

Yapımcı: Harebrained Schemes Platform: PC


ATÖLYE - ERİNÇ ERÖZ

Cebimin şarjı hemen bitiyor!
Akıllı telefonlar, birçok soruna çözüm olsa da, kendi sorunlarını da yaratabiliyorlar. Bu sorunların en önemlisiyse pil ömrü.
Son model akıllı telefonunuz, neredeyse daha cebinizden çıkaramadan pilini bitiriyor olabilir. Günümüz şartlarında akıllı telefonlar, sürekli kullanım altında dahi, 8-12 saat civarında “ayakta” kalabilecek şekilde üretiliyorlar. Telefonunuzun pil düşmanları listesinde ilk sırayı dev ekranı alıyor. Ekran parlaklığını otomatik ayarda bırakmayıp, en düşüğe alıp, gerektiğinde kendiniz artırmalısınız.
3G ve GPS’in sürekli açık olması da pil tüketimini artırır. Telefonu sadece mesaj ve konuşma için kullandığınız durumlarda “Ayarlar/Mobil Şebekesi/Şebeke Modu” menüsünden “Sadece GSM” seçeneğini işaretleyip, pil ömrünü artırabilirsiniz. Navigasyon kullanmadığınız sürece GPS bağlantısını da devre dışı bırakabilirsiniz. Pil ömrünüzü artırmayı başaramadıysanız, uygulamaları gözden geçirin. Özellikle Android için geliştirilen kimi uygulamalar, arka planda gereksiz yere açık kalarak, pil tüketebiliyor.

Sorunlarınızı çözelim; Aletlerinizde yaşadığınız sorunları, işletim sisteminiz, donanım özellikleri, marka ve model gibi bilgilerle atolye@milliyet.com.tr adresine gönderin, çözelim...