Teknoloji Otomobillere Acil Durum Freni Geliyor

Otomobillere Acil Durum Freni Geliyor

18.03.2016 - 14:11 | Son Güncellenme:

Araba endüstrisinde her zaman kırılmalar yaşanmıyor. Ancak bu aralar teknolojinin gelişmesi ile beraber bu tarihi anları daha çok görür olduk. Acil durum freni de bunlardan birisi olacak.

Otomobillere Acil Durum Freni Geliyor

Özellikle Google’ın sürücüsüz arabalar ve Tesla’nın otomatik pilotu gibi teknolojik gelişmeler araba şimdi de 20 araba üreticisi gönüllü olarak bir araya geldi ve 1 Eylül 2022‘de bütün arabalarda acil durum freni olmasına karar verdi. Araç güvenliği için harika olan bu gelişmenin sonucunda bu 20 otomobil üreticisi belki de milyonlarca hayat kurtaracak.

Haberin Devamı

Bu karar iliştik Amerikan Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx bu kararın harika olduğunu ve hem kullanıcılar hem de güvenlik açısından bir kazan – kazan durumu olduğunu dile getirdi. Dünya devi araba üreticilerinin bulunduğu toplantıda alınan karara göre üretilen bütün binek araçlarda araçlarda acil durum freni 1 Eylül 2022’ye kadar standart haline getirilecek. Ağırlığı 4.5 – 5 ton arasında değişen ağır yük araçlarında ise emniyet freni 2025 yılına kadar standart halini alacak. Bu kararı alan araba üreticileri; Audi, BMW, FCA, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Tesla, Toyota, Volkswagen ve Volvo.

Amerikan Otoyol Trafik Güvenliği yönetiminden yapılan açıklamaya göre AEB teknolojisi sadece Amerika’da 28.000 çarpışmayı ve 12.000 yaralanmayı önleyebilir. Geçen yıl 10 otomobil üreticisi acil durum freni üzerinde anlaşmaya varmıştı. Ancak tarih belli değildi, hem tarihin belli olması hem de daha fazla araba üreticisinin dahil olması gerçekten sevindirici.

Aston Martin ve Red Bull Araba Yapıyor