Teknoloji Oyun Satışlarında Daha Detaylı İstatistik Dönemi

Oyun Satışlarında Daha Detaylı İstatistik Dönemi

13.03.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

Oyun şirketleri genellikle ürünleri hakkındaki bilgileri çok nadir paylaşır. Ancak iki istihbarat bu konuda bir araya geliyor. Amaçları ise mümkün olduğunca daha fazla bilgi paylaşmak.

Oyun Satışlarında Daha Detaylı İstatistik Dönemi

SuperData Research araştırma firması GfK Entertainment ile bir araya gelerek Avrupa’da ki hem fiziksel hem de dijital oyun satış rakamlarını beraber aylık olarak açıklayacak. Newzoo araştırma firmasının raporlarına göre bu eğlenceli dünya günümüzde tam 99 milyar dolarlık bir endüstri ve bu sektöre yatırım yapacak olan firmalar için her bir bilgi kırıntısı hayat memat meselesi oluyor.

Haberin Devamı

SuperData işin dijital boyutunu ele alacak ve dijital oyun satışlarının bilgilerini sağlayacak. Son birkaç senedir de GfK Entertainment adını perakende satışların takibini yaparak duyurmuş bir firma. Bu iki firmanın birleştirilecek olan bilgileri de özellikle dinamik konsol oyunculuğu segmentinde önemli bir yer teşkil edecek.

Özellikle son yıllarda dijital oyun satışları, kutulu oyun satışlarının karşısında satış oranını baya bir arttırdı ve bu artış devam ediyor. SuperData’nın sağladığı bilgilere göre konsollarda dijital ürün satışları toplam satışların %24’ünü oluşturuyor. PlayStation 4, Xbox One ve Wii U platformlarında dijital ürün satışları 6.25 milyar dolarlık bir bölüme sahip.

Ayrıca SuperData’nın verilerine göre son aylarda en çok kar eden konsol oyunları da Call of Duty: Black Ops III, FIFA 16 ve Grand Theft Auto V.