Oyun Dunyasi Oyuncuya Beklenmedik Hapis İstemi

Oyuncuya Beklenmedik Hapis İstemi

12.10.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

Twitch, oyun dünyasının en popüler canlı yayın yapılan içeriklerden biri. Birçok oyuncu, hünerlerini burada canlı olarak, takipçilerine gösteriyor ve hatta bazıları bu işlemden para bile kazanıyor. Bugünkü konumuz ise Swatting yapan bir oyuncunun başını belaya sokmasıyla ilgili. Twitch yayıncılarının evlerine sahte ihbarlar ile canlı yayında SWAT timlerinin baskın yaptırma şakası olarak bilinen Swatting yapan bir oyuncu bir yıl […]

Oyuncuya Beklenmedik Hapis İstemi

Twitch, oyun dünyasının en popüler canlı yayın yapılan içeriklerden biri. Birçok oyuncu, hünerlerini burada canlı olarak, takipçilerine gösteriyor ve hatta bazıları bu işlemden para bile kazanıyor. Bugünkü konumuz ise Swatting yapan bir oyuncunun başını belaya sokmasıyla ilgili.

Haberin Devamı

Twitch yayıncılarının evlerine sahte ihbarlar ile canlı yayında SWAT timlerinin baskın yaptırma şakası olarak bilinen Swatting yapan bir oyuncu bir yıl hapis istemiyle yargılanacak.

SWAT ekiplerine evinde bomba bulundurmak ya da rehine almak gibi sahte nedenlerle ihbarda bulanan oyuncuların yaptığı bu şaka, bir anda A.B.D.’de çok popüler oldu. Daha önce de bir çok Twitch yayıncısının canlı yayında tutuklanmasına şahit olduğumuz bu olayın, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yenisi daha yaşandı. Bu sefer şakayı yapan kişi 22 yaşındaki Matthew Tollis, Wethersfield‘a bağlı Connecticut kasabasında yakalanarak tutuklandı ve bir yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor.

Matthew Tollis’in şu an karşılaştığı suçlamalar arasında tehdit, internet dolandırıcılığı, telefon dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığı gibi bazı suçlar var. Boston eyaletinin açtığı davada federal yargıç bir yıl hapis istemiyle Tollis’in tutuklu yargılanacağını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanı ise durumu şu sözlerle açıkladı. “Swatting, bir okul şakası değil. Federal bir suçtur.” dedi. Oyuncuya beklenmedik hapis istemi yaratan diğer bir durum ise linkteki videoda.